© Photo News

Ronald Gaastra belooft toptijden Buys en Timmers op BK zwemmen

BRABO-coach Ronald Gaastra weet dat zijn toppers Kimberly Buys en Pieter Timmers in bloedvorm zijn en dus belooft hij voor hen toptijden en WK-limieten op het Belgisch kampioenschap, dat vrijdag in de Antwerpse Wezenbergzwembad van start gaat.

Vooral de beoogde progressie van Kimberly Buys stemmen Gaastra tot optimisme. “Kimberly Buys is vorige maand 28 geworden en in de zwemsport behoor je dan tot de oudjes. Maar dankzij een nieuwe manier van trainen met een voedingsprogramma dat weinig koolhydraten omvat, is zij drie à vier kilo vermagerd”, staaft hij de stap vooruit van de meervoudig Belgisch recordhoudster.

“Dat maakte het mogelijk dat zij al vlug de limiet voor het WK op de 50 m vlinderslag zwom en ik twijfel er niet aan dat zij op het BK daar de limiet op de 100 m vlinderslag aan toe zal voegen. Nooit eerder in haar carrière zwom ze zonder te pieken en te taperen een chrono van 58.8 op de 100 m vlinderslag.”

Ook voor Pieter Timmers belooft Gaastra de volgende dagen limieten: “Nooit eerder in zijn carrière heeft Pieter zo hard en veel getraind. De laatste lactaattesten tonen ook aan dat zijn lichaam dat bijzonder goed verteerd heeft. Schrijf voor hem maar een 48.4 op voor de 100 m crawl en een 1:47.5 op de 200 m vrije slag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer