AFP
Volledig scherm
© AFP

“Te vrouwelijke” Christus ligt onder vuur in Spanje: “Homofobe en haatdragende reacties”

“Een te vrouwelijk” Christusfiguur op de officiële affiche voor de feestelijkheden van de Goede Week in de Spaanse stad Sevilla heeft veel kritiek gekregen van ultraconservatieve groepen. Ze vragen de “beledigende” afbeelding weg te nemen.

18 reacties

  • Michael Aerts

    3 maanden geleden
    Misschien moeten gelovigen van gelijk welke religie eens stoppen met hun bekrompenheid aan anderen op te dringen. Sommige mensen zoeken gewoon naar excuses om gekwetst te worden. Hoe ging dat gezegde ook al weer? De andere wang toekeren dacht ik...
  • Christine Laevers

    3 maanden geleden
    Kristine Delacourt : Het zijn katholieken die van de kunstenaar verontschuldigingen eisen voor een afbeelding op een publieke affiche.
  • Kristine Delacourt

    3 maanden geleden
    Er is een groot verschil tussen religie en ‘kunst’! Is het echt nodig om gelovigen steeds maar te willen pesten, uitdagen en voor het hoofd te stoten? Waarom eigenlijk?
  • Kristine Delacourt

    3 maanden geleden
    Niet- katholieken en anti-katholieken moeten niet aan katholieken komen vertellen hoe zij hun geloof moeten beleven.
  • Elke Van den Bossche

    3 maanden geleden
    Mooi geschilderd, precies echt. Het is een echte artiest. Er zijn maar heel weinig mensen in deze tijd die zo nog kunnen schilderen!
  1. KIJK. Madrid onder vuur wegens racistische Driekoningen-video: Balthasar gespeeld door witte acteur met geschminkt gezicht

    KIJK. Madrid onder vuur wegens racisti­sche Driekonin­gen-vi­deo: Balthasar gespeeld door witte acteur met geschminkt gezicht

    De stad Madrid krijgt bakken kritiek op een campagne ter gelegenheid van Driekoningen. In een video die de gemeenteraad van de Spaanse hoofdstad naar tientallen kinderen heeft gestuurd, geven de drie wijzen een gepersonaliseerde boodschap. Het enige probleem: Balthasar wordt gespeeld door een witte acteur die zijn gezicht zwart heeft geschminkt en met een gebrekkig accent spreekt. Volgens velen maakt de gemeenteraad zich daarmee schuldig aan racisme. “Een walgelijke video die de zwarte bevolking belachelijk maakt”, klinkt het.
  2. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.