Adele.

Na meer dan 20 jaar overwint Adele haar metrofobie: “Het was wel een gek gezicht”

Las Vegas -

Jarenlang probeerde ze de metro te vermijden. Maar deze keer kon superster Adele niet anders dan zich ondergronds naar de plaats van haar afspraak te begeven. Voor haar was dat een grote opgave.

De Britse superster had namelijk een fobie om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen. Dat is gekomen sinds de vreselijke terreuraanslag van negentien jaar geleden in de Britse hoofdstad. Ze wou toen zelfs niet meer in een metrostation komen. “Ik vreesde voor mijn veiligheid. Ik kreeg er ook steeds last van claustrofobie”, zei ze erover. “Stel dat er iets zou gebeuren, zou ik dan veilig en snel kunnen wegraken? Ik dacht van niet, en dus zocht ik steeds een andere manier om me te verplaatsen.”

Bij de aanslag door vier islamitische extremisten kwamen destijds 52 mensen om het leven. Er vielen ook honderden gewonden. “Die aanslag veranderde alles. Voorheen vond ik het heerlijk om de tram of de bus te nemen. Maar in één klap was dat gevoel was.”

Onlangs werd Adele haast gedwongen om in Las Vegas de metro te nemen. Ze moest naar haar eigen concert, maar met de auto zou het twee uur duren. En met de metro slechts een half uur. “Het was wel een gek gezicht”, lacht ze. “Om fans te misleiden had ik mijn gezicht bedekt, en rond mij stonden tal van bodyguards.” Uiteindelijk overwon ze zo haar fobie. “Ik ben onderweg zelfs in slaap gevallen.”(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer