Archiefbeeld.© BELGA

Overenthousiaste Marokkosupporter botst op anonieme politiewagen

Hasselt /
Geert Houben

Voor een fan van het Marokkaanse voetbalelftal was de pret snel over na de overwinning vorig jaar op het WK tegen België. Met zijn ‘rijdende discobar’ maakte hij in Hasselt kennis met een anonieme politiewagen. Hij verscheen afgelopen week voor de politierechter.

Met 0-2 ging België in november vorig jaar op het WK in Qatar de boot in. Het leidde tot waanzinnige vreugdetaferelen van de Marokkaanse supporters. Zo ook op de kleine ring in Hasselt. De betichte, een Afghaan nota bene, kroop in zijn wagen. Met geopende ramen en zijn hand onophoudelijk op het claxon zoefde hij over de Hasseltse ring. De verdachte begon er zelfs te bumperkleven.

Eén probleem: de wagen voor hem was een anoniem politievoertuig. Hij maakte het nog wat erger door de auto voorbij te steken en op de rem te gaan staan. Niet veel later maakte de jongeman ook nog eens kabaal bij een politiecontrole. Een agent moest zelfs aan de kant springen. Afgelopen week mocht de wegpiraat het komen uitleggen voor de Hasseltse politierechter. Er werden korte metten mee gemaakt. “Ongeacht welke voetbalwedstrijd het was, zo rijd je niet in het verkeer. Ik leg u een boete en rijverbod op.”

Op 23 februari spreekt de politierechter het vonnis uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer