De Russische president Vladimir Poetin zou bereid zijn om over vrede te praten.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin zou bereid zijn om over vrede te praten. © AP

Poetin plant bezoek aan Turkije “om over oorlog in Oekraïne te praten”

De Russische president Vladimir Poetin plant in februari een bezoek aan Turkije. Dat meldt het aan het Kremlin gelieerde persbureau Interfax. Een topdiplomaat zegt dat “de Oekraïense kwestie het belangrijkste gespreksonderwerp zal zijn”. De geplande ontmoeting voedt de geruchten over mogelijke vredesonderhandelingen.

23 reacties

  • Benny Van den broeck

    3 maanden geleden
    Turkije is niet de vriend van Putin, er zijn veel mensen die de politiek niet snappen, er moet een Navo land zijn die toch in contact met Rusland kan komen i.v.m de oorlog!
  • Eddy Mertens

    3 maanden geleden
    Paul boutsen..als Amerika en Europa met 2 maten speelt enerzijds Turkije Navo lid in voordeel van Europa als bescherm schild tegen het oosten en anderzijds geen F16 of F35 willen verkopen aan deze zelfde lid van Navo…dus je kan Erdogan het zeker niet kwalijk nemen dat hij hetzelfde doet…altijd van 2 kanten bekijken!
  • Eddy Mertens

    3 maanden geleden
    Of het nu die Erdogan lukt of niet..hij probeert het toch van in het begin.kan je zeker niet zeggen van onze Europese leiders in tegendeel olie op het vuur gooien door Oekraïne wapens te leveren/geven
  • ive matthijs

    3 maanden geleden
    Rusland is sterk verzwakt en zit waarschijnlijk door zijn wapen voorraad, en wil nu mss stoppen om de voorraad weer te versterken, het is NU de moment om Rusland....
  • Dirk Doms

    3 maanden geleden
    Erdogan hoopt Poetin tot vredesonderhandelingen te brengen. Indien er effectief een vredesakkoord wordt gesloten krijgt hij waarschijnlijk de Nobelprijs voor de vrede. Onze zwakke Europese leiders hebben dan geen argument meer om Turkije en zijn vredelievende leider buiten de EU te houden.