Ringo De Witte (midden), hier voor de rechtbank in Gent. Links Ronald Janssen, rechts Kim De Gelder.
Volledig scherm
PREMIUM
Ringo De Witte (midden), hier voor de rechtbank in Gent. Links Ronald Janssen, rechts Kim De Gelder. © photonews / Wouter Spillebeen / BELGA

Hij sloeg Kim De Gelder in elkaar, wilde met Ronald Janssen hetzelfde doen én takelde cipiers toe: dit is de ‘gevaarlijkste gevangene van België’

Hij trekt al bijna drie decennia van de ene Belgische gevangenis naar de andere: Ringo De Witte (50) hoort morgen zijn straf voor zijn aanval op twee Antwerpse cipiers. Bij een van hen stak de ‘gevaarlijkste gedetineerde van ons land’ zelfs bijna een oog uit. Wie is de man die op zijn twaalfde al een auto in brand stak? “Ze doen mij hand- en voetboeien aan, een kogelvrije vest, blinddoek en koptelefoon. Meestal is het housemuziek of Rammstein. Dat vind ik wel goed.”

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”
    PREMIUM

    NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”

    Een multidisciplinaire aanpak met kinesisten en osteopaten in dezelfde praktijk zie je wel vaker, maar in het nieuwe ‘Recovery Lab’ in Berchem is de aanpak wel heel breed. Momenteel kan je er naast kinesitherapie en osteopathie al yogalessen volgen maar op termijn wil men er ook een psycholoog en zelfs een loopbaanbegeleider aanbieden. “Het doel is dat we íedereen met élk probleem kunnen opvangen, en niet meer hoeven door te verwijzen.”
    Berchem