De sporthal van het Stadspark in Turnhout.© BDD

Onbekende man slaat LO-leerkracht in het gezicht, leerling kan agressieveling overmeesteren

Turnhout -

Een leerkracht en enkele leerlingen hebben klappen gekregen van een man tijdens de lessen lichamelijke opvoeding (LO) in de sporthal van het Stadspark in Turnhout. De feiten dateren van 25 januari. De school reageert nu, nadat iemand er een vraag over stelde op de sociale media.

“De directie van Campos Turnhout en het stadsbestuur zijn aangeslagen door een gebeurtenis waarbij een leerkracht en enkele leerlingen van het eerste jaar van de school betrokken waren”, schrijft schepen van Onderwijs Marc Boogers (Groen) in een persbericht. Een man gedroeg zich zowel in als buiten de sporthal bijzonder agressief. “Hij vertoonde aanstootgevend gedrag ten opzichte van de leerkrachten, zaalwachters en leerlingen”, zeg Boogers. “Het kwam daarbij tot een fysieke confrontatie tussen de man en een van de leerkrachten. Die kreeg een klap in het gezicht, waarop een leerling van het vijfde jaar, die ook in de sporthal aan het sporten was, de man overmeesterde. De man sloeg daarna op de vlucht.”

De politie onderzoekt het voorval. “De school heeft een klacht ingediend en heeft zich burgerlijke partij gesteld. Zo blijven we op de hoogte van de vorderingen van het onderzoek en kunnen zowel de school als de stad, die inrichtend overheid is, gepaste acties ondernemen om de betrokken leerlingen, ouders en leerkrachten correct te blijven informeren.”

De agressieve man had niets met de school te maken. “We hebben meteen het CLB ingeschakeld om alle leerlingen te begeleiden. De leerkracht is verzorgd in het ziekenhuis en krijgt psychologische hulp. We hebben alle betrokken ouders op de hoogte gebracht. Van een aanslag, zoals sommige uitspraken op de sociale media zouden suggereren, is evenwel geen sprake. De lessen en activiteiten blijven plaatsvinden zoals gepland”, zegt Boogers nog. (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout