Kanye West en zijn huidige vrouw.© Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Vrouw van Kanye West mag van hem niet meer op sociale media, omgeving reageert ongerust

Een bijzonder verzoek van Kanye West (46) aan zijn vrouw Bianca Censori (29): ze mag zich niet meer op sociale media begeven. De rapper eist dat voor haar eigen welzijn, zegt hij.

Critici, maar ook intimi van het koppel, vinden dat West zijn vrouw isoleert, maar Kanye benadrukt dat hij geen kwade bedoelingen heeft. “Als je samen bent met iemand die enorm bekend is, moet je er onvermijdelijk een hoop bagger op Instagram en Facebook bijnemen”, legt West uit. “Ik wil Bianca daar voor behoeden. Ik weet dat ze tot voor kort enorm actief was op sociale media, maar dat lijkt me geen goed idee meer. Mensen kunnen meedogenloos zijn met woorden, ook al kennen ze je totaal niet persoonlijk.”

In haar omgeving is te horen dat Kanye een vorm van controle uitoefent op zijn vrouw. Het is immers niet de eerste keer dat ze een absurde eis te horen krijgt. Zo kreeg Censori ook al kledingvoorschriften opgelegd. Ook opmerkelijk is dat Kanye West zelf juist heel veel deelt over zijn vrouw op zijn sociale media. Zo deelde hij twee weken geleden naaktfoto’s van Censori waarop te zien is dat ze een lederen hoofdmasker en ketting draagt. De beelden waren haast te expliciet voor Instagram. “Dit is echt misselijkmakend. Hij behandelt haar als een slavin”, klonk het toen bij zijn volgers. Hoe Censori er zelf over denkt? Dat weet niemand.(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER