© EPA

Goffin rekent af met Raonic in Madrid, nu wacht (mogelijk) Nadal

David Goffin heeft zich op overtuigende geplaatst voor de kwartfinales van het sterk bezette graveltoernooi van Madrid. Onze landgenoot, nummer tien van de wereld, rekende in de achtste finale makkelijk af met Milos Raonic. Goffin versloeg de Canadese nummer zes van de wereld in twee korte sets: 6-4, 6-2. In de kwartfinale morgen treft hij de winnaar van het duel tussen Nadal en Kyrgios.

Tmss

Goffin kon in 2014 al eens winnen van Raonic, maar moest zich vorig jaar twee keer gewonnen geven tegen de Canadees. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar Goffin nam aan het einde de overhand en sloot de set met een rake smash af. In de tweede set kwam de Belg volledig in zijn element.

Bij 2-2 verzilverde hij een breakpunt, waarna de Canadees er niet meer aan de pas kwam. Goffin kon de set simpel afsluiten en verzekerde zich zo van een plaats in de volgende ronde. Een overtuigende overwinning, al moet gezegd worden dat Raonic het best op gras presteert.

Goffin kan met een goed gevoel naar de kwartfinale van vrijdag. Daar zal hij het opnemen tegen Nick Kyrgios (ATP 20) of Rafael Nadal (ATP 5). Het toernooi in Madrid is een goede voorbereiding voor Roland Garros, dat op 22 mei van start gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer