Pierre Janssen had een geel-groen hart. Hij was zelfs voorzitter van de supportersclub van Witgoor Sport.© RR

Aangetroffen lichaam in gracht blijkt dat van Pierre Janssen (58) te zijn, die overleed op boogscheut van zijn Witgoor Sport

Dessel -

In Witgoor wordt verslagen gereageerd op het overlijden van Pierre Janssen. Het lichaam van de 58-jarige Desselaar werd zondagochtend aangetroffen in de Wouwerstraat, op een boogscheut van Witgoor Sport. “We willen hem een waardig afscheid geven.”

Annelies Frederickx

Hoe Pierre Janssen precies het leven liet, is nog niet duidelijk. De hulpdiensten troffen zijn lichaam zondagochtend, samen met zijn fiets, aan in een gracht in de Wouwerstraat. Hulp kon niet meer baten. Enkele uren voordien had Pierre, die voorzitter was van de supportersclub van Witgoor Sport, nog een wedstrijd bijgewoond van zijn favoriete club.

Bij Witgoor Sport wordt verslagen gereageerd. “Het slechte nieuws is ingeslagen als een bom”, meldt voorzitter Dirk Daemen. “Zaterdagavond speelde het eerste elftal een wedstrijd. Pierre was de hele avond aanwezig op de club. We hebben nog even een gesprek gehad, zoals we dat altijd deden. Op de terugweg naar huis moet er dus iets fataals gebeurd zijn, maar we weten niet wat. Er loopt momenteel een onderzoek. Hopelijk brengt dat antwoorden. Al komt hij daar natuurlijk niet mee terug. Vooral voor zijn familie is het belangrijk om niet in het ongewisse te blijven.”

Jeugdbestuurslid, afgevaardigde en materiaalmeester

De club maakte het nieuws bekend op de eigen website en de sociale media. “We hebben al heel veel steunbetuigingen gekregen en dat is niet verwonderlijk. Pierre was een graag geziene man op de club en als voorzitter van de supportersclub. Hij bekleedde door de jaren heen allerlei functies bij Witgoor Sport. Zo zat hij in het jeugdbestuur, was hij afgevaardigde van een jeugdploeg en was hij ook materiaalmeester.”

“In al die verschillende functies was hij een voorbeeld voor de jonge mannen”, weet Dirk Daemen. “Iedereen zit nu in zak en as, maar we willen hem, zowel namens de club als namens de supportersclub, uiteraard een waardig afscheid geven. Dat verdient hij. Dinsdag zit een delegatie samen met de familie om te bekijken hoe we hen kunnen opvangen en helpen. Op onze sociale media en op de website van onze club zullen we hierover de komende dagen communiceren.”

https://witgoorsport.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen