Elisabeth Lucie Baeten en Petra De Sutter© JAMES ARTHUR GEKIERE

Elisabeth Lucie Baeten in gesprek met De Sutter over diagnose van adenomyose: “Mijn lichaam wil niet altijd mee”

In een gesprek met vice-eersteminister en gynaecologe Petra De Sutter (Groen) spreekt Elisabeth Lucie Baeten over haar diagnose van adenomyose, een chronische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies op de verkeerde plek terechtkomen.

“Mijn lichaam wil niet altijd mee.”

vea

Het gaat hard voor internetvedette Elisabeth Lucie Baeten. Met haar Instagramfilmpjes als Katrien van politiek PR schoot niet enkel haar aantal virtuele volgers de hoogte in, maar ook haar agenda raakte stampvol. Ze schuimt zowat alle awardshows af en hopt voortdurend binnen in radio- en televisiestudio’s.

Maar die drukke agenda eist stilaan zijn tol over haar lichaam. “Je schuift je fysieke gezondheid een beetje aan de kant omdat dat anders te veel is. Als je dat er ook nog bij neemt wordt het mentaal te veel”, zegt Baeten in een videogesprek op Instagram met Petra De Sutter.

“Vorig jaar kreeg ik de diagnose van adenomyose (een chronische ziekte in de baarmoeder, soortgelijk aan endometriose)”, zegt Baeten in een videogesprek op Instagram. “Maar dat heeft toch zes jaar geduurd en veel bezoekjes aan spoed en gynaecologen tot dat serieus genomen werd.”

Minister De Sutter is zelf gynaecologe en weet dus wel het een en ander af van de ziekte. Zij pleit ervoor om de aandoening meer onder de aandacht te brengen. “Het is nog heel onbekend. Heel veel van mijn vrienden en kenissen weten niet wat het is”, klinkt het bij Baeten. “Dus ik denk dat het inderdaad heel belangrijk is dat daar meer aandacht naartoe gaat. Ik denk dat het wel beter kan dan dat het nu is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER