© rr

Redding

Brandweer haalt kitten uit hoge boom in Heusden: “De eerste keer dat Dior naar buiten ging”

Heusden-Zolder -

De brandweer heeft maandag een poes van slechts zeven maanden oud uit een boom gehaald. Baasje Sarina Christiaens en haar drie kinderen waren enorm opgelucht toen hun geliefde Dior veilig weer op de grond werd gezet.

Dior was in een hoge boom geklommen, maar raakte er niet meer uit.© rr

De kitten en de familie hadden al een angstige nacht achter de rug gehad, omdat de kat maar niet naar beneden kwam. “Het was zondag de eerste keer dat onze jonge poes Dior naar buiten ging”, vertelt een zichtbaar ontroerde Sarina.

De familie had Dior van een vriendin geadopteerd toen ze vier weken oud was. “We zijn heel gehecht geraakt aan haar.”

Ladder

Zondagavond rond 22 uur merkte de familie dat Dior in de boom was geklommen op het kruispunt van De Naaldert en de Edward Stationstraat in Heusden. “Toen we gingen kijken, hoorden we Dior miauwen. Maar ze geraakte niet beneden”, zegt Sarina.

Vrienden en buren verzamelden bij de boom, gewapend met een hoge ladder. Maar ondanks hun inspanningen lukte het hen niet om bij de poes te komen. “Volgens de brandweer, die we zondag aan de lijn hadden, zou onze poes van zelf wel uit de boom geraken. Maar dat lukte niet.”

Slapeloos

Sarina en haar gezin brachten de nacht door in ongerustheid. “We hebben de hele avond met licht geschenen in de boom en eten en drinken voorzien. We hebben er niet van kunnen slapen. Maar we konden niet anders dan de poes in de boom achter te laten. Dat was zo moeilijk”, zegt Sarina.

De brandweer werd maandagmorgen weer gebeld. Dit keer kwam ze ter plaatse. Met de ladderwagen geraakten de brandweerlui in de boom, die meer dan 10 meter hoog is.

Sarina en haar twee dochtertjes zijn heel blij dat Dior weer in huis zit.© rr

Dior is nu veilig thuis. Sarina is de brandweer en de vrienden en buren ongelofelijk dankbaar: “Ze zal wel angstig geweest zijn. De brandweer heeft uiteindelijk Dior gered en naar beneden gebracht. We hebben lang gewacht, maar gelukkig is onze poes nu weer veilig thuis.” (zb)

Dior ligt weer veilig in de zetel.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer