Vrouwelijke bestuurder in levensgevaar na frontale botsing met lijnbus: “Ook zeven lichtgewonden”

Jabbeke -

Een 54-jarige vrouw verkeert in levensgevaar na een frontale botsing met een lijnbus in Zerkegem. Op de bus vielen er ook zeven lichtgewonden, vooral schoolkinderen. Het ongeval gebeurde op de Aartrijksesteenweg. “De vrouw moest met spoed uit het wrak bevrijd worden”, aldus de Hulpverleningszone I.

Junior Verbeeke

Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur op de Aartrijksesteenweg in Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke. Een Range Rover reed daar frontaal in op een lijnbus met een 20-tal schoolkinderen aan boord.

Bewusteloos aangetroffen

“Het ging om een zware klap”, aldus de Hulpverleningszone I. De wagen raakte volledig verhakkeld. “De brandweer werd gevorderd om de vrouwelijke bestuurder uit het wrak te bevrijden.” Langs de bestuurderskant moest de wagen daarom machinaal geopend worden.

Het 54-jarige slachtoffer uit Oudenburg werd bewusteloos aangetroffen. “We hebben haar met spoed moeten bevrijden om haar zo snel mogelijk te stabiliseren”, klinkt het. De vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar. Zij werd overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge. (lees verder onder de foto)

Op de lijnbus vielen zeven lichtgewonden.© jve

Op de bus van De Lijn, nummer 311, zaten tijdens het ongeval een 20-tal schoolkinderen. Zij kwamen er voornamelijk met de schrik vanaf. “Een 7-tal passagiers liepen lichte verwondingen op. Het ging om leerlingen uit het middelbaar. Eén iemand werd naar het AZ Damiaan in Oostende afgevoerd”, aldus Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. De overige leerlingen met verwondingen moesten niet gehospitaliseerd worden.

De Aartrijksesteenweg werd volledig afgesloten in beide richtingen, en dat zal waarschijnlijk nog enkele uren zo blijven. De rijbaan lag bezaaid met brokstukken en zal wellicht later vanavond nog moeten worden gereinigd. “Volgens de eerste verklaringen week de Range Rover af van het rijvak”, aldus Wittesaele. “De wagen raakte met de linkervoorkant de bus en werd weggeslingerd.” Waarom de Range Rover afweek van het rijvak, is momenteel nog niet duidelijk. “Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld”, aldus Wittesaele.

Opgepikt

Ook de lijnbus, die in de richting van Jabbeke reed, liep zware schade op en kon bijgevolg niet meer verder. “Een collega uit Brugge is ter plaatse gereden om de overige pendelaars op te pikken en hen verder te vervoeren”, klinkt het bij Annelies Meynaerts, woordvoerder van De Lijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen