Jacky Lafon

"Masked single" Jacky Lafon duikt op in "Hotel romantiek": "Ik wil net als elke andere kandidaat gezien worden" 

Verrassing van formaat in "Hotel romantiek": Jacky Lafon duikt op als "Masked single". Ze zal net als de 24 andere kandidaten van het VRT1-programma op zoek gaan naar de liefde in Polen. Waarom wil de actrice en zangeres op die manier de liefde vinden? En hoe wordt een bekende Vlaming onthaald door de groep? 

"Een programma als 'Wie wordt de man van Jacky Lafon' is niks voor mij", zei Jacky Lafon een tijd geleden bij "Goeiemorgen, morgen!" op Radio2. "Wat wel een geweldige ervaring moet zijn, is een avontuur als "Hotel romantiek"." 

Wanneer de groep 65-plussers wordt samengesteld voor dat programma, denkt presentator Sven De Leijer aan de woorden van de 77-jarige actrice en zangeres en proberen ze haar te pakken te krijgen. "We vonden het wel belangrijk dat ze de hele castingprocedure meedeed zoals elke andere kandidaat", zegt Sam Peetermans van Woestijnvis. 

BEKIJK - Zo wordt Jacky Lafon ontmaskerd als masked single in "Hotel romantiek"

Videospeler inladen...

Bekend persoon als stunt?

Matteo Simoni die opduikt als kandidaat in "De mol" en nu Jacky Lafon die meedoet aan "Hotel römantiek": wordt het stilaan een trend om bekende koppen in de poule van deelnemers te zetten?

De makers van het datingprogramma zeggen dat de bekendheid van Lafon niet meespeelde. "We kozen ze wel omdat ze als 65-plusser op zoek is naar de liefde, net zoals de andere kandidaten."

Lafon wordt dan wel met een stunt aangekondigd in het programma, maar dat is louter voor de verrassing. "We stelden ons echt de vraag 'zouden we ze hebben meegenomen als ze niet bekend was?' Het antwoord was ja, ze is echt een goede aanvulling op de groep."

Jacky Lafon

Andere groepsdynamiek

Een groep die al 4 dagen samen gespendeerd had, waar plots "Masked single" Lafon aan werd toegevoegd. Waren de reacties op zo'n bekende Vlaming onmiddellijk positief? "Ik kreeg al snel de vraag 'word jij betaald om hier te komen'. Heel wat deelnemers twijfelden ook of het wel voor echt was", vertelt Lafon over haar ervaring. "Maar ik heb snel duidelijk gemaakt dat ik evenveel hoop koester om de liefde te vinden als zij."

Iedereen heeft een bepaald beeld en mening over Jacky. Fijn dat de kandidaten de vrouw achter dat idee wilden leren kennen

Sam Peetermans, Woestijnvis

De programmamakers zagen dat de groep inderdaad even moest wennen. "Uiteindelijk werd ze wel gewoon gezien als de echte Jacky." Goed, want Peetermans vertelt hoe ze Lafon net meenamen omdat het niet altijd evident is om te daten als bekend persoon. "Iedereen heeft een bepaald beeld en mening over Jacky. Fijn dat de kandidaten de vrouw achter dat idee wilden leren kennen."

De achterdocht verdween dan ook snel. "De vrouwen hebben me vooral met open armen ontvangen." De mannen waren meer onder de indruk, maar met elke activiteit en babbel accepteerden ze meer en meer dat Lafon er met hetzelfde doel was. 

"Het werd zo leuk dat ik het zelfs jammer vond dat ik de volledige reis niet heb meegemaakt." Een ander nadeel aan haar late aankomst: heel wat deelnemers hadden al een keuze in gedachten voor een van de kandidaten. "Ik heb vaak moeten horen dat ik van bepaalde mannen moest wegblijven, omdat iemand er al een oogje op had. Ook de mannen vroegen me soms om een goed woordje te doen bij de vrouwen", lacht ze. 

Bewust alleen, toch staat hart nog open

De kandidaten zijn daar duidelijk met één doel voor ogen: de liefde vinden. Is dat bij Jacky ook zo? "Ik zeg altijd dat ik bewust en gelukkig alleen ben. Dat is ook zo, maar mijn hart staat nog steeds open. Tijdens corona had ik toch door dat ik iemand miste omdat ik mij eenzaam voelde."

Daarom kwam "Hotel romantiek" als geroepen. "Zeker als je ziet hoe ze omgaan met 65-plussers. De activiteiten, de onderwerpen die worden aangehaald en de verliefdheid die ontstaat: het toont dat ze ons nog niet mogen afschrijven."

We zien elkaar af en toe nog en een deel van de groep is zelfs naar mijn voorstelling in Het Witte Paard komen kijken

Jacky Lafon

De vele gesprekken en vriendschappen die zijn ontstaan tijdens het programma konden haar opnieuw oppeppen. "Ik kwam uit een heel moeilijke periode. Om dan omringd te worden door fijne vriendschappen en hier en daar wat vlindertjes, deed me echt deugd."  

Of er ook bij haar vlindertjes zijn ontstaan, wil ze nog niet prijsgeven. "Nieuwe vriendschappen zijn er zeker wel gevormd", mag ze wel al zeggen. "We zien elkaar af en toe nog en een deel van de groep is zelfs naar mijn voorstelling in Het Witte Paard komen kijken."

De onthulling tijdens "Hotel romantiek"

Meest gelezen