© Getty Images

Transfersoap in de maak? PSV wil Yorbe Vertessen terughalen uit Berlijn na blessure Noa Lang, maar dat is geen optie voor spits

Wordt de transfer van Yorbe Vertessen naar Union Berlin in laatste instantie afgeblazen? In Nederland klinkt het dat PSV de Belgische aanvaller, die al sinds zondag in Berlijn is, wil terughalen. Oorzaak: de blessure van Noa Lang.

Bron: De Telegraaf

PSV is in een lastig parket gebracht door het vertrek van Yorbe Vertessen in combinatie met het uitvallen van Noa Lang. Lang, ex-smaakmaker van Club Brugge, liep afgelopen weekend tijdens de competitiematch tegen Almere City (2-0) een hamstringblessure op waarmee hij alweer een tijdje langs de kant staat. Daardoor is de spoeling op de flanken plots erg dun geworden. De Eindhovenaren probeerden al om de 21-jarige Nederlandse Marokkaan Couhaib Driouech los te weken bij Excelsior Rotterdam, maar voorlopig zonder resultaat.

© ANP / ANP

Daardoor zou PSV nu alsnog een streep willen trekken door de transfer van Vertessen naar Union Berlin, wat bij de entourage van de speler grote verbazing wekt. Daar valt te horen dat een terugkeer naar PSV totaal niet meer als een optie wordt gezien. De speler gaat er volgens bronnen in zijn omgeving nog altijd van uit dat PSV alle afspraken nakomt en, zoals overeengekomen, zal meewerken aan zijn transfer naar de Duitse hoofdstad.

Aan alle voorwaarden voldaan

Vertessen is al sinds zondag in Berlijn en woonde er zelfs al de competitiewedstrijd tegen Darmstadt (1-0) bij. Maandag heeft hij ook al zijn medische tests met succes afgelegd en volgens de planning moest hij maandagavond al gepresenteerd worden, maar PSV weigert hem vooralsnog vrij te geven, wat nodig is om de transfer te kunnen afronden. Naar verluidt zijn ze in Eindhoven dus in laatste instantie van mening veranderd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze maand is Vertessen met Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, overeengekomen dat hij zich nog twee wedstrijden – Feyenoord voor de beker en Almere City voor de competitie –- volledig zou inzetten voor PSV en daarna de overstap naar Union Berlin zou kunnen maken. Dat heeft de Belg ook gewoon gedaan. In zijn ogen heeft hij aan alle afspraken voldaan en is het nu aan PSV om hun deel na te komen.

Komt het dinsdag wel rond?

De blessure van Lang kan volgens de entourage van de speler geen reden zijn om niet meer mee te werken aan een transfer, omdat die ook een paar dagen later had kunnen ontstaan en dan had PSV ook geen terughaalactie meer kunnen uitvoeren. Zowel Vertessen als Union Berlin rekent erop dat de transfer dinsdag alsnog kan worden afgerond, zodat hij het trainingsveld op kan in Berlijn.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer