BYD breidt gamma uit met Atto 2

Alain De Jong

Het Chinese automerk BYD zet zijn opmars in Europa verder met weer een nieuw elektrisch model: de compacte crossover Atto 2.

Zo’n goed jaar geleden had nog niemand hier van BYD gehoord. Intussen is het Chinese merk een grote blikvanger geworden op de snelgroeiende markt van elektrische wagens. Build Your Dreams, zoals het automerk voluit heet, debuteerde met enkele fraaie modellen en breidt zijn aanbod gestaag uit.

Intussen staan in de showroom de Atto 3, Dolphin, Han, Seal en Tang al te blinken, waar binnenkort de Seal U bij komt. En zopas verschenen ook de allereerste beelden van de Atto 2 die volgend jaar op onze markt verschijnt.

Sterke concurrent

Die Atto 2 is een compacte, 100 % elektrische crossover met een lengte van 4,31 meter. Hij hoort thuis in het populaire B-segment waar hij het opneemt tegen kleppers zoals de Fiat 600e, de Jeep Avenger, Opel Mokka-e of Peugeot E-2008. Het design lijkt geïnspireerd op dat van grotere broer Atto 3 en oogt aantrekkelijk met wat tierelantijntjes die voor een frivool accent zorgen zonder echter uit de band te springen. 

Voor de aandrijving is er keuze tussen twee elektromotoren van 85 of 176 pk, in combinatie met een batterij van 32 of 45 kWh die een rijbereik van 300 tot 400 km zou verzekeren. De prijs is nog niet bekend maar schommelt wellicht rond de 30.000 euro om zo mooi de plaats tussen de Dolphin en de Atto 3 in het gamma in te nemen. 

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content