Komende zomer staat Pommelien Thijs op het podium van Pinkpop.© © VRT - Jokko

De verovering van Nederland is ingezet: Pommelien Thijs staat deze zomer op Pinkpop

Het is duidelijk: na Vlaanderen moet ook Nederland voor de bijl. Pommelien Thijs (22) staat deze zomer op de affiche van Pinkpop, naast ronkende namen als Ed Sheeran en Avril Lavigne.

Op televisie trotseert ze elke maandagavond de barre kou in De expeditie: Groenland, maar in werkelijkheid is Pommelien Thijs alweer druk een nieuwe reeks shows aan het voorbereiden. In de speellijst valt op dat het aantal optredens in Nederland gestaag groeit. Er staan er de komende tijd acht op het programma, waarvan de helft al is uitverkocht.

LEES OOK. Intimi verklaren het succes van Pommelien Thijs: “Je merkt dat in elk nummer”

Eén van de hoogtepunten van haar concertzomer wordt ongetwijfeld haar passage op de planken van Pinkpop, op 21 juni in het Nederlandse Landgraaf. Ook Måneskin, Keane en Avril Lavigne staan die dag op het programma. Sowieso is Thijs, vorige week nog de grote winnares op de MIA’s, geen onbekende meer voor onze noorderburen.

Eind 2020 veroverde ze met Nu wij niet meer praten, haar duet met Jaap Resema, al de eerste plaats in de hitlijsten. Dat deed alleen Geike Arnaert haar voor met Zoutelande. Ook Knokke off, de VRT-serie waarin ze de hoofdrol speelde, werd in Nederland goed bekeken. Een tweede seizoen komt er sowieso, de scenario’s worden momenteel geschreven.(dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER