HLN / ELIA / RV
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN / ELIA / RV

Ernstige beschadiging aan kabel die 300.000 gezinnen van elektriciteit voorziet. Waarom weten we dit nu pas?

Een belangrijke stroomkabel in het Belgische deel van de Noordzee is begin deze maand ernstig beschadigd geraakt. Dat laat hoogspanningsnetbeheerder Elia weten. Hoe is het incident kunnen gebeuren? Waarom komt het nu pas naar buiten? En wat is de impact? Alles wat je moet weten over de stroomkabel die 300.000 gezinnen kan voorzien van elektriciteit.

30 reacties

  • Danny Schoofs

    3 maanden geleden
    Men weet niet wat de oorzaak is, maar men is zeker dat't géén sabotage is... Lijkt me klinklare onzin... Misschien dat ze eerst een grondig onderzoek moet doen, voor't geval dat... Zo'n kable zijn ontworpen, om niet 'zomaar' stuk te gaan... Met verschillende fail-overs, die ook gefaald hebben?!?
  • Ronny plovie

    3 maanden geleden
    en zo'n dergelijke kabel kan zomaar beschadigd geraken, goeie beveiliging daar 🤐
  • Erik Noerens

    3 maanden geleden
    Beschadiging van stroomkabels wordt in de(nabije) toekomst economische oorlogsvoering denk maar aan de Russische onderzeeërs die bezig zijn alles op kaart te zetten.Niet de eerste keer dat ze hier worden gespot.
  • Jef Verhulst

    3 maanden geleden
    Energie installaties op zee geven ons de beste groene energie, maar tegelijk zijn ze zeer kwetsbaar en gemakkelijk te saboteren. Dus beste regering zorg maar voor voldoende back-up. Hebben ze daar dan niet aan gedacht ?
  • Ingrietje Van Nieuwenhoven

    3 maanden geleden
    We houden best onze portemonnee maar dicht, want hier is de kans groot dat de elektriciteitsprijzen nog maar eens zullen stijgen. Alles grijpen ze aan om onze factuur omhoog te laten gaan.