© Hans Otten

Woning onbewoonbaar na nachtelijke keukenbrand

Voortkapel -

In Haart in Voortkapel (Westerlo) is dinsdagochtend rond 3 uur brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden zich tijdig uit de voeten maken, maar de keuken brandde uit en de rest van het huis liep zware rookschade op.

De brandweerzone Kempen kreeg de oproep voor de woningbrand in het landelijke straatje Haart in Voortkapel even na 3 uur. Bij aankomst steeg er al een dikke rookpluim van onder de pannen van het huis op. De bewoners stonden op dat moment allemaal al op straat. De spuitgasten hadden vervolgens een uur nodig om de brand volledig te blussen. Die ging de hele tijd gepaard met een dichte rookontwikkeling.

De woningbrand ging gepaard met een dichte rookontwikkeling© Hans Otten

Het vuur zou volgens de bevelvoerder ontstaan zijn in de keuken. “Waarschijnlijk is er per ongeluk iets op het vuur blijven staan”, vertelt de officier van brandweerzone Kempen. “Dan is de vlam in de pan geslagen. Het vuur is dan doorgeslagen via het plafond naar de bovenverdieping, waar de slaapkamers zich bevinden. Het vuur bleef vooral tot die ruimtes aan de achterzijde beperkt. Het hele huis vulde zich wel met rook, die via de zolder en het dak ontsnapte.”

Na het bluswerk had de brandweer de handen vol met de ventilatie van de woning. De bewoners bleven ongedeerd, al moet er voor hen wel opvang worden gezocht. Het huis is voorlopig onbewoonbaar. (ho)

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners