Joris Nieuwenhuis, Mathieu van der Poel en Pim Ronhaar, het volledig Nederlandse podium van Hoogerheide. Dit beeld komende zondag op het WK ziet bondscoach Vanthourenhout liever niet opnieuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Nieuwenhuis, Mathieu van der Poel en Pim Ronhaar, het volledig Nederlandse podium van Hoogerheide. Dit beeld komende zondag op het WK ziet bondscoach Vanthourenhout liever niet opnieuw. © Photo News / BELGA

Na de flop van Hoogerheide: hoe de bondscoach werkt aan een plan voor het WK

Ai ai, donkere wolken pakken zich samen boven het WK cross. De generale repetitie op zondag in Hoogerheide was een flop voor ons land. Dreigt een sportief fiasco in Tabor? Mogelijk, maar misschien ook niet, want bondscoach Sven Vanthourenhout werkt aan een plan. “In Hoogerheide zijn er dingen gebeurd die ik graag heb zien gebeuren.”

11 reacties

  • Staf Van de Walle

    3 maanden geleden
    Of Ronhaar niet in de weg van Thibau gaat rijden? natuurlijk gaat die dat doen, vorige week de cross niet gezien, daar reedt Ronhaar volledig in dienst van VDP.
  • Marcus Camps

    3 maanden geleden
    De flop van Hoogerheide ? Het zal dit jaar nog erger zijn ...
  • René Pijnacker

    3 maanden geleden
    Wie van de Belgen gaat reageren op MvdP, da's de vraag. Er zullen er al voor de start voornamelijk met de overige twee medailles bezig zijn.
  • Richard Naegels

    3 maanden geleden
    Op het parcour blijven dus kost wat kost,en dan proberen VDP in te halen en voorbij te steken.
  • Sam Bedfort

    3 maanden geleden
    Een bondscoach in het wielrennen is eigenlijk een totaal nutteloze job, behalve misschien om logistiek te regelen. De renners rijden voor hun ploeg en sponsors. Alsof Nys tegen Ronhaar gaat rijden en vice versa.