Junior Verbeeke

Vrouw overleden na ongeval met Lijnbus met schoolkinderen in Zerkegem

In Zerkegem, bij Jabbeke, is een ongeval gebeurd tussen een Lijnbus en een auto. Beide voertuigen kwamen uit de tegengestelde richting en ze botsten frontaal op elkaar. De bestuurder van de auto is zwaargewond afgevoerd en is later overleden. Zeven schoolkinderen op de bus raakten lichtgewond.

Rond 18 uur gisteravond moesten de hulpdiensten uitrukken voor een zwaar ongeval in Zerkegem, bij Jabbeke. Een bus van De Lijn en een auto reden tegen elkaar, nadat ze uit tegenovergestelde richtingen kwamen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval juist kon gebeuren. Het parket is een onderzoek gestart.

De bestuurster van de auto was het zwaarste slachtoffer van het ongeval. De hulpdiensten moesten haar uit de wagen bevrijden. "Ze was bewusteloos", klonk het bij de hulpverlening. Uiteindelijk werd de vrouw van 54 uit Oudenburg in levensgevaar naar het AZ Sint-Jan in Brugge gebracht, enkele uren later is ze daar overleden.

Junior Verbeeke

Schoolkinderen lichtgewond

Op de bus zaten zo'n twintig schoolkinderen. De meesten kwamen met de schrik vrij, maar zeven kinderen hadden toch lichte verwondingen. "Het was niet in die mate dat ze naar het ziekenhuis moesten", zegt Annemie Wittesaele van de politiezone Kouter. De kinderen geraakten allemaal thuis met een vervangbus.

Meest gelezen