VIDEO. Sadio Mané ontsnapt aan donkerrode kaart, Krépin Diatta spreekt van “corruptie” na uitschakeling titelverdediger Senegal op Africa Cup

Ivoorkust heeft zich maandag in Yamoussoukro voor de kwartfinales van de Africa Cup geplaatst. Het gastland versloeg titelverdediger Senegal in een strafschoppenreeks met 5-4. Na negentig minuten en verlengingen was het 1-1.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Dabib Diallo zette Senegal al in de vierde minuut op voorsprong, op assist van Sadio Mané. Die laatste ontsnapte vervolgens aan een rode kaart na een tackle.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd mocht Franck Kessie vanop de penaltystip de gelijkmaker binnentrappen. In de verlengingen werd er niet gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Ivorianen zetten die allemaal feilloos om, terwijl Moussa Niakhaté er één miste voor Senegal. Kessie, die al de verlengingen afgedwongen had, trapte de beslissende elfmeter binnen en werd zo nog eens de held van de natie. 

Union-middenvelder Lazare Amani kwam niet van de bank bij Ivoorkust. Simon Adingra (ex-Union) en Christian Kouame (ex-Anderlecht) kregen wel een invalbeurt van de kersverse trainer Emerse Faé, die het ad interim overnam van de na de groepsfase ontslagen Fransman Jean-Louis Gasset. Na twee nederlagen een één zege plaatste Ivoorkust zich maar met de hakken over de sloot als een van de beste derdes voor de achtste finales. Senegal had wel zijn drie groepswedstrijden gewonnen.

“Jullie zijn corrupt”, sakkerde Krépin Diatta na de wedstrijd, aan het adres van de refs. “Hou die Africa Cup maar bij. Ze een penalty geven, terwijl je niet eens naar de video gaat kijken? Wat een belediging. Ze hebben ons doodgedaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinales wacht Ivoorkust de winnaar van een duel tussen Mali en Burkina Faso op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer