VIDEO. “We blijven hier staan zolang het moet”: boze boeren leggen Antwerpse Ring lam met massa tractoren en brandende pallets

Het boerenprotest dat sinds zondag gaande is in ons land heeft nu ook Antwerpen bereikt. Dinsdagochtend trok een colonne tractoren vanop de E19 naar de Antwerpse Ring, waardoor die nu versperd is aan het viaduct van Merksem richting Gent. De Antwerpse politie vraagt om de omgeving te vermijden.

ls

Door de blokkade verloopt de ochtendspits in en rond Antwerpen enorm moeilijk. Er staat file op de E17 vanaf Kruibeke, op de E313 van voor Massenhoven. En ook op de E19 vanaf Brasschaat en in de Antwerpse binnenstad is het aanschuiven. Intussen is de R1 aan het viaduct van Merksem richting Gent versperd door de tractoren. De Antwerpse politie vraagt om de omgeving te mijden indien mogelijk.

LIVE. Boerenprotest veroorzaakt hinder: volg het hier

De rook die wordt gecreëerd door de actie zorgt ook voor hinder op de snelweg richting Nederland. Het Vlaams Verkeerscentrum heeft om die reden twee rijstroken richting Nederland gesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In tegenstelling tot eerdere communicatie laat het Vlaams Verkeerscentrum weten dat de Liefkenshoektunnel op de Antwerpse R2 dan toch niet tolvrij is gemaakt. De R2 is wel de aangewezen omleidingsroute voor het verkeer vanuit het noorden dat hinder ondervindt van de blokkade op de Antwerpse Ring (R1) richting Gent aan het Sportpaleis, maar voorlopig is die route dus betalend.

Er wordt verwacht dat de hinder zich verder zal uitbreiden naar andere wegen in en rond Antwerpen. De politie vraagt om een alternatieve route te voorzien.

De Lijn laat intussen via X weten dat er door de protesten ook grote hinder is voor hun dienstverlening in heel Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© bfm

“We blijven staan zolang het moet”

Een van de protesterende boeren op de Antwerpse ring aan het Sportpaleis is Eline Boden, die een melkveebedrijf heeft in Essen. Aan Radio 2 vertelt ze dat er geen auto meer voorbij kan. “Landbouw en industrie worden in het stifstofakkoord niet gelijkgesteld. We worden 40 keer harder beboet. Dat vinden we niet eerlijk. (...) We blijven hier staan zolang het moet. Als we niets doen, hebben we geen toekomst.”

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER