Egan Bernal waarschuwt de concurrentie na monsterlijke aanval: “Ik voelde me voor het eerst weer zoals vroeger”

De 25-jarige Alejandro Osorio van het continentale GW Erco Shimano kroonde zich afgelopen weekend tot Colombiaans kampioen bij de profs. Hij haalde het voor wereldtoppers Sergio Higuita (Bora-hansgrohe) en Egan Bernal (Ineos Grenadiers). En die laatste had goed nieuws.

Vincent Van Genechten

Osorio maakte deel uit van een vroege vlucht in de 212,5 kilometer lange wedstrijd met start en aankomst in Tunja. Higuita en Bernal gingen 70 kilometer voor de meet op zoek naar de kopgroep. Het duo maakte zes minuten goed en rekende iedereen in, maar Osorio bleef nipt uit hun greep. Hij won met 3 seconden voorsprong.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Op een bepaald punt voelde ik me nostalgisch in de wedstrijd, omdat ik me weer de Egan van vroeger voelde”, aldus Bernal na afloop. De Colombiaan kwam twee jaar terug zwaar ten val na een ongeval met een bus en is sindsdien op de terugweg. “Ik dacht: ‘Damn, ik ga hier alles geven’. Het maakte me niet meer uit of ik zou lossen, we gingen vol gas op iedere klim. Zo koerste ik voorheen ook altijd, zonder angst en ik denk dat ik dat voor het eerst weer voelde vandaag. En dat was echt cool.”

De ex-winnaar van de Tour en de Giro reed vorig jaar zowel de Tour als de Vuelta uit. Hij eindigde respectievelijk 36ste en 55ste. Dit jaar wil hij meer. “Het was all-in en het ging superhard, daar genoot ik van. Ik werk nu al twee jaar heel hard om terug mijn beste niveau te halen, en dat gaan we blijven doen. Dit betekent dus veel voor mij en geeft me veel motivatie voor het aankomende seizoen.”

Bernal staat er dit jaar op voor onder andere de Ronde van Catalonië, Strade Bianche, Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en de Vuelta bij Ineos.

Bernal.© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer