Ringo De Witte (midden), hier voor de rechtbank in Gent. Rechts Kim De Gelder, die hij al in elkaar sloeg. Hetzelfde wilde hij erna ook doen met Ronald Janssen (l.), maar dat lukte niet omdat De Witte zelf in isolatie zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ringo De Witte (midden), hier voor de rechtbank in Gent. Rechts Kim De Gelder, die hij al in elkaar sloeg. Hetzelfde wilde hij erna ook doen met Ronald Janssen (l.), maar dat lukte niet omdat De Witte zelf in isolatie zat. © photonews / Wouter Spillebeen / BELGA

‘Gevaarlijkste gevangene van België’ voor de vierde keer geïnterneerd: “Hij is krankzinnig en bijzonder gewelddadig”

De gevaarlijkste gedetineerde van ons land wordt voor de vierde keer in zijn 28-jarige ‘carrière’ geïnterneerd. Dat heeft de Antwerpse rechtbank dinsdag besloten. Ringo De Witte (50), die eerder al kindermoordenaar Kim De Gelder in elkaar sloeg, had begin vorig jaar twee cipiers aangevallen in de Antwerpse gevangenis. Bij één van hen stak hij bijna een oog uit. “Hij lijdt aan een complexe, meervoudige psychiatrische problematiek en is bijzonder gewelddadig.”

  1. NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”
    PREMIUM

    NET OPEN. Een gezonde geest in een gezond lichaam bij Recovery Lab in Berchem: “Door passief op een kinetafel te liggen, word je niet beter”

    Een multidisciplinaire aanpak met kinesisten en osteopaten in dezelfde praktijk zie je wel vaker, maar in het nieuwe ‘Recovery Lab’ in Berchem is de aanpak wel heel breed. Momenteel kan je er naast kinesitherapie en osteopathie al yogalessen volgen maar op termijn wil men er ook een psycholoog en zelfs een loopbaanbegeleider aanbieden. “Het doel is dat we íedereen met élk probleem kunnen opvangen, en niet meer hoeven door te verwijzen.”
    Berchem
  2. Man (34) om het leven gebracht bij steekpartij in Antwerpen door vriendin: 32-jarige verdachte wordt op sociale media omschreven als zorgzame mama
    UPDATE

    Man (34) om het leven gebracht bij steekpar­tij in Antwerpen door vriendin: 32-jarige verdachte wordt op sociale media omschreven als zorgzame mama

    Een 34-jarige man is zondag in de vroege ochtend om het leven gebracht in Antwerpen. Dat gebeurde in een appartement van het Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Stobbe in de Julius De Geyterstraat. De partner van het slachtoffer, een 32-jarige vrouw en moeder van vijf, werd gearresteerd door de politie. Ze wordt maandag vermoedelijk voor de onderzoeksrechter geleid op betichting van moord. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Op sociale media wordt de vrouw omschreven als een prachtmoeder.
    Antwerpen