Mama Deborah, opa Werner en achterin Rayen op weg naar Utrecht.© RR

Rayen (14) vast in de file op weg naar kankerbehandeling: “Nu even geen begrip voor het boerenprotest”

Een uur te laat op kantoor zijn wegens oponthoud door boerenprotest is lastig. Maar als je onderweg bent voor een kankerbehandeling, zoals de 14-jarige Rayen, wordt het een moeder eventjes te veel.

Deborah Olie uit Duffel belde dinsdagochtend in paniek naar radiozender JOE FM. Haar zoon Rayen (14) wachtte een dag vol medische onderzoeken in Utrecht, en het zag ernaar uit dat ze daar niet tijdig zouden aankomen.

LEES OOK. Rayen (14) moet opnieuw de strijd tegen zeldzame leukemie aangaan: “Ik blijf de hoop op volledig herstel koesteren” 

“Wij worden om 10 uur in het Prinses Maximima Centrum in Utrecht verwacht”, vertelt Deborah Olie aan de telefoon vanuit de wagen. “Mijn zoon Rayen heeft kanker. Vandaag wachten hem een hele dag vooronderzoeken vooraleer hij kan starten met een experimentele behandeling. Al om 7 uur ’s ochtends zijn wij in onze woonplaats Duffel vertrokken. Ruim op tijd, omdat we op de hoogte waren van het boerenprotest. Maar al vlug zaten we hopeloos vast op de Antwerpse Ring. Als je dan op de radio hoort, dat de boeren ‘lastig’ zijn om allerlei regeltjes maakt mij dat boos. In een opwelling heb ik naar radiozender JOE FM een bericht gestuurd dat ‘lastig’ een understatement is. In deze omstandigheden, met zo’n belangrijke dag voor de boeg, hebben wij daar op dit moment even geen begrip voor.”

Misschien zouden er wel boeren luisteren die voor Rayen even uit de weg konden gaan? Dat was gelukkig niet nodig, want omstreeks halftien, na meer dan uur stil te hebben gestaan, kon de wagen van opa Werner toch nog doorrijden. “We stonden blijkbaar aan de goeie kant”, vertelt Deborah. “Aan de kant van de kijkfile, waar er maar één rijstrook versperd was. Met wat geluk zullen we nog net op tijd in Utrecht zijn.”

LEES OOK. VIDEO. “We blijven hier staan zolang het moet”: boze boeren leggen Antwerpse Ring lam met massa tractoren en brandende pallets

In september 2022 kreeg Rayen te horen dat hij aan een zeldzame vorm van leukemie lijdt. Na een zware chemokuur, een beenmergtransplantatie en een lang herstel was hij uiteindelijk aan de beterhand. Tot in november 2023 opnieuw het noodlot toesloeg. Om hem en zijn mama een hart onder de riem te steken, organiseert zijn voetbalclub, SC Duffel een benefiet op 9 februari in het Duffelse sportcentrum Rooienberg.

LEES OOK. Dronebeelden tonen hoe boze boeren volledige rijrichting op Antwerpse Ring inpalmen  (id)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen