Nanny Chris Stryckers (66) uit Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nanny Chris Stryckers (66) uit Antwerpen. © ID/ Jan Aelberts

Steeds meer gezinnen doen beroep op nanny, zoals Chris (66): “Natasha is als mijn eigen kleinkind”

Steeds meer jonge gezinnen zoeken een nanny. Dat blijkt uit een rondvraag van HLN. “De vraag is verdriedubbeld”, zeggen ze bij Martha, dat een honderdtal actieve nanny’s heeft in Vlaanderen. En nee, dat zijn lang niet alleen doktersgezinnen. Voor zelfstandigen is het zelfs fiscaal aftrekbaar. “Ik ben er zodat de ouders méér qualitytime hebben met hun kind”, vertelt nanny Chris (66).

9 reacties

  • Fonske Beys

    3 maanden geleden
    Dit is al een oorzaak , dat ouderen tot 67 moeten gaan werken . Problemen om kinder opvang en crèche worden elk jaar erger .
  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    Mijn grootouders stuurden een deel van hun 14 kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar op internaat. Voor de thuisblijvers was het hard labeur en zeker geen quality time: de boerderij, de was en de plas, de mis dienen ... Zelf ben ik opgegroeid als kind van zelfstandigen. Nooit naar de opvang gemoeten, maar thuis was ik wel vaak alleen en moest ik mijn plan trekken en voor mijn jongere broer zorgen. Het gezinsleven van vroeger wordt nogal ten onrechte geromantiseerd, merk ik.
  • Chris Andries

    3 maanden geleden
    een heel gewoon gebeuren in de Filippijnen, een yaya, ik ben daar heel blij mee in mijn gezin, ze is ook de meter van mijn zoon
  • Lutgarde Van Goethem

    3 maanden geleden
    Sorry maar waarom dan kinderen hebben? Omdat het maatschappelijk verwacht wordt? Omdat het leuk staat op Instagram? Alleen de lusten en niet de lasten...
  • Anne Palmart

    3 maanden geleden
    Zouden ze niet beter er voor zorgen dat een “huisvrouw of -man” een uitkering krijgt ? Dan hebben de kindjes geen Nanny nodig. En geloof me, het huishouden doen is een echte job die nooit stopt. Ik herinner me mijn moeder met haar 4 kinderen, ze deed het met liefde maar haar taak werd gezien als normaal, kreeg ook geen pensioen later, terwijl een huishouden niet stopt op pensioenleeftijd. Waarom geld uitgeven aan een vreemde als je het zelf zou kunnen ?