Australische tv-zender prutste aan foto van vrouwelijk parlementslid: grotere borsten en blote buik

De Australische tv-zender Nine News ligt onder vuur nadat een foto van een vrouwelijk parlementslid aangepast werd. Zij bijt van zich af: “Zoiets zou bij een man nooit gebeuren.”

gjs

De heisa begon toen Georgie Purcell kritiek had geuit op de regering die een verbod op jagen op eenden had weggestemd. Daarover werd ze geïnterviewd door Nine News, dat daarna een foto deelde op sociale media om aan te kondigen wie aan het woord komt in de uitzending. Opvallend bij die foto: de borsten van Purcell waren vergroot en haar bloesje net iets onthullender dan voordien. Zo was er plots ook een beetje blote buik te zien.

Dat zette ze op X in de verf door de aangepaste en de originele foto naast elkaar te zetten. “Ik heb gisteren heel wat moeten doorstaan”, schreef ze daarbij. “Maar mijn lichaam en outfit aangepast zien door een nieuwskanaal stond niet op mijn bingokaart. Let op de vergrote borsten en de minder verhullende outfit. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets een mannelijk parlementslid zou overkomen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het nieuwskanaal was er snel bij om zich te verontschuldigen. Volgens Nine News is de aanpassing te wijten aan de “automatisatie van Photoshop”. Anders gezegd: dat het fotobewerkingsprogramma automatisch aanpassingen doet aan foto’s, en de persoon die de aanpassing moet goedkeuren had ze niet opgemerkt. “Maar we verontschuldigen ons heel erg. Dit voldoet niet aan onze grafische standaarden.”

De 31-jarige Purcell is het jongste Australische parlementslid en heeft al vaker kritiek geuit op wat zij de “constante seksualisering en objectivering van vrouwen” noemt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER