Tine Hermans van BoerBurgerBelangen, met rechts de post die commotie veroorzaakt.
Volledig scherm
Tine Hermans van BoerBurgerBelangen, met rechts de post die commotie veroorzaakt. © ID/ Jonas Roosens / RV

“Degoutant”: BoerBurgerBelangen krijgt wind van voren nadat het 3 ministers tagt bij beeld van 3 opgeknoopte poppen

BoerBurgerBelangen krijgt op sociale media de wind van voren na een post over een actie van boze boeren op de Grote Markt van Turnhout van afgelopen weekend. De partij deelde beelden van drie opgeknoopte poppen boven een brandstapel en tagde er drie politici bij: Zuhal Demir (N-VA), Jo Brouns (CD&V) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Wansmakelijk”, klonk het in de honderden reacties, en: “Dit is aanzetten tot geweld.” BoerBurgerBelangen begrijpt de commotie, maar voelt zich “misbegrepen” en is niet van plan om de post te verwijderen. Dat zegt oprichtster Tine Hermans aan HLN.

48 reacties

  • Argus Vercauteren

    3 maanden geleden
    Begrijpelijk dat ze de aandacht willen trekken, maar dit is niet de manier. Dergelijke acties zetten aan tot geweld en vernielingen en besmeuren het imago van de landbouwers. In Brussel werd een standbeeld vernield en drie keer raden wie opdraait voor de kosten: de belastingbetaler. Bepaalde wegen werden ook beschadigd. De brandweer mocht ook tal van brandjes blussen en hun troep opkuisen; de politie werd bekogeld met eieren en brandende mest. Het getuigt gewoon van weinig respect.
  • Dirk BERX

    3 maanden geleden
    Heeft Timmermans en Ecolo-Groen dan het Vlaamse decreet goedgekeurd, waar een Vlaamse en buitenlandse industrieel meer stikstof mag uitstoten dan een Vlaamse boer !
  • Jan peeters

    3 maanden geleden
    Ik versta dit als wanhoop van de boeren omdat ze van de politiek geen gehoor krijgen, Demir kan naar niemand luisteren, elke beslissing die zij genomen heeft moet teruggedraaid worden, onbekwaamheid troef om van Jambon maar te zwijgen, hij is de ganse legislatuur onzichtbaar geweest. 10 jaar NVA heeft van Vlaanderen een sociaal kerkhof gemaakt, onderwijs, zorg, ouderen zorg, openbaar vervoer..allemaal kapot gemaakt. Vlaanderen zal het vlug doorhebben wat NVA heeft aangericht...
  • Peter Beeckman

    3 maanden geleden
    Ze viseren de verkeerden. Frans Timmermans en een paar van Groen-Ecolo moeten ze viseren.
  • Jo Peeters

    3 maanden geleden
    Dat is niet letterlijk zo bedoeld. Hoog tijd dat de ministers de grieven van de klagende burgers "au serieux" nemen.