© Youtube

Hij gooit nauwelijks nog een fatsoenlijke pijl, maar Peter Wright schiet met scherp: “Ik geef geen reet om lager gerangschikte darters”

Een gebrek aan een grote mond heeft Peter Wright nooit gehad. Maar ook nu het een pak minder gaat met ‘Snakebite’, durft het Schotse dartsicoon nog uithalen, zo blijkt.

Vincent Van Genechten

Oké, Wright won vorig jaar het EK. Maar verder was het vooral huilen met de pet op. Op het WK ging de Schot er roemloos uit in de tweede ronde, na een 0-3 pandoering van Jim Williams. Half januari overleefde Wright nipt een partij tegen de Japanner Haruki Muramatsu, waarna hij met 6-1 de boot inging tegen Michael Smith. Vorige week in Den Bosh bleek thuisspeler Kevin Doets te sterk voor de tweevoudige wereldkampioen, die amper 81 gemiddeld gooide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wright mag zich echter opmaken voor een nieuw seizoen Premier League. Tot verbazing van zowat iedereen binnen de dartswereld. De PDC koos duidelijk centen boven sportieve logica aangezien de flamboyante ‘Snakebite’ populair blijft en dus goed is voor de ticketverkoop. “Ik dacht niet dat ik erbij zou zijn”, vertelde Wright aan Online Darts. “Chris Dobey, Joe Cullen… Dat waren mannen die een jaar lang presteerden. En Luke Littler haalde de WK-finale, dus die moest je wel meepakken. Hij is héél goed, dus ik ben blij dat hij erbij is. Iedereen wil hem zien.”

Kwam ook ter sprake: de nieuwe kwalificatieregels voor de European Tour-manches. Dat zijn in 2024 dertien tv-toernooien die buiten de UK worden gehouden. De European Tour doet dit seizoen twee keer België aan: begin maart in Wieze en begin september in Antwerpen. Wie op het einde van de rit in de top 32 van de European Tour staat, plaatst zich voor het EK. En sinds dit jaar is de top 16 van de wereld rechtstreeks geplaatst, waardoor Wright er als nummer 7 meteen bij is en geen kwalificaties moet spelen. De wijziging zorgde wel voor wat ophef aangezien er nu minder tickets zijn voor lager gerangschikte spelers (10 in plaats van 24), maar aan die kritiek heeft Wright duidelijk lak.

“Ik geef geen reet om de lager gerangschikte spelers”, aldus de Schot na wat nadenken. “Ze zouden beter hun best moeten doen. Werk wat harder en geraak zelf in de top zestien. En dan zou je gestraft moeten worden (door tot dit jaar kwalificaties te moeten spelen voor de European Tour, red.)? Zie dat je hoger komt op de wereldranglijst. Ik kijk er nu ook niet naar uit om op een vrijdag te moeten spelen hoor, maar het interesseert me niet wat ze zeggen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer