Gedetineerde ontsnapt tijdens transport naar gevangenis van Lantin door uit raampje te klimmen en steekt later de draak met de politie

Tijdens zijn overbrenging naar de gevangenis van Lantin is een gevangene op opmerkelijke wijze ontsnapt: hij klom uit het raampje van een politiewagen en liep weg. In een andere video is te zien hoe hij zich daarna voor televisie vrolijk over maakt, zo meldt La Dernière Heure.

gjs

Op 24 januari werd Robin Singh vanuit de gevangenis van Aarlen tijdelijk overgebracht naar die van Lantin, omdat hij daar in de buurt medisch onderzoek moest ondergaan. Maar vlak voor de politiewagen de gevangenis rond 14 uur binnenreed, slaagde de man - veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens het prostitueren van minderjarigen - erin zijn raampje open te krijgen en uit de politiewagen te springen. Als een speer liep de nochtans geboeide Singh vervolgens weg, zelfs niet stoppend nadat hij zijn pantoffels verloor. De agenten probeerden hem nog bij te benen, maar slaagden daar niet in. Dat is allemaal te zien in videobeelden die La Dernière Heure in handen kreeg, en bovenaan dit artikel te zien zijn.

De man werd niet teruggevonden, ondanks een zoekactie met politie uit de regio, een helikopter en een speurhond. Een week later is Singh nog steeds voortvluchtig. Hoe blij hij daarmee is, bleek al uit een andere video die op sociale media gepost werd. Daar zie je Singh naar een reportage over zijn ontsnapping kijken en vervolgens lachend naar zichzelf wijzen. Hij zwaait ook wat met de handboeien die hij in de video nog aan had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen