Volgens Groen voelen de mensen “zich in de steek gelaten door de blinde besparingen van Jambon”.
Volledig scherm
Volgens Groen voelen de mensen “zich in de steek gelaten door de blinde besparingen van Jambon”. © BELGA

Rekenhofrapport kritisch voor personeelsbesparingen Vlaamse overheid en uitbestedingen: “Mensen voelen zich in de steek gelaten”

UPDATEHet Rekenhof is behoorlijk kritisch voor de manier waarop de Vlaamse regering de voorbije jaren heeft bespaard op het overheidspersoneel. De regering zal misschien wel de vooropgestelde personeelsbesparing kunnen afvinken, maar toch is het totale personeelsaantal toegenomen. Bovendien hebben de personeelsbesparingen gezorgd voor extra stress en burn-outs en ook voor verhoogde uitbestedingen, die niet eens kosteneffectiever bleken.

26 reacties

  • Mieke Ponet

    3 maanden geleden
    Toen N-VA begon zeiden ze dat het een Vlaamse Volkspartij zou worden, wat we nu zien is dat N-VA een liberale partij is geworden en zeker niet Volks. Op het Vlaams gebied ben ik ook zeer aan het twijfelen als je hun uitspraken bekijkt.
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Op restaurant gaan eten is natuurlijk duurder dan zelf koken. Zo is het ook met de overheidsdiensten. Die uitbesteden is altijd duurder. Er moet immers ook nog winst op gemaakt worden. Echt slim moet men niet zijn om dat door te hebben.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Besparingen in overheidspersoneel welke in direct contact staan met de burger zijn gebeurd. Maar de belangrijkste besparingen binnen de coalitiepartijen maar eveneens de oppositiepartijen zijn noout gebeurd. Dat is puur verloren belastinggeld.
  • Marc Puystiens

    3 maanden geleden
    Het is al langer bekend dat uitbesteden aan privebedrijven niet loont. Dezelfde taken worden in een fractie van de tijd "gedaan" om er zoveel mogelijk winst op te realiseren.
  • Ives Ameel

    3 maanden geleden
    Alle nuttige voor de bevolking wordt afgeschaft en geprivatiseerd met alle gevolgen van dien.Betalen voor niets nul service en onbereikbare helpdesks en dito diensten.