90+4'
Flavio Nazinho
4 - 2
90+4'

Een gala-avond in 't Kuipje. Westerlo heeft een klinkende zege geboekt tegen Cercle Brugge. In een dol openingshalfuur scoorde de thuisploeg maar liefst vier keer. Een owngoal en late treffer verzachtten de pijn voor de bezoekers, maar zij konden - zelfs met een mannetje meer na terecht rood voor Rommens - geen vuist meer maken.

Westerlo - Cercle in een notendop:

Man van de match: Griffin Yow bombardeerde de wedstrijd met twee snelle doelpunten. De Amerikaan was daarnaast ook een constante gesel van de Brugse defensie met zijn kwieke beentjes en combinaties over de rechterflank.

Sleutelmoment: Een half uur was Westerlo ontembaar. In een dolle openingsfase schonk de thuisploeg zich een onoverbrugbare kloof van vier doelpunten. Een flitsende start die Cercle Brugge nooit een kans gunde.

Opvallend: Hoe geanimeerd de eerste helft was, zo lelijk was de tweede. Door opborrelende frustraties transformeerde de wedstrijd na de rust in een potje vechtvoetbal. Het verdict: zeven gele en  nog een rode kaart.

Als een wervelwind raasde Westerlo vanavond door Het Kuipje.

Alle ongeluk dat de Kemphanen dit seizoen hadden opgestapeld, veranderde vandaag eindelijk in succes. Maar vergis u niet: dat was allesbehalve toevallig.

Onder Rik De Mil heeft Westerlo een nieuwe dynamiek gevonden. Waar het voor de winterstop te vaak in een slachtoffersrol kroop, toonde het zich vandaag opnieuw zijn zelfzekere zelve.

Een mix tussen combinatievoetbal en powerplay die zelfs het stugge Cercle Brugge naar adem deed happen.

Westerlo maakte een statement van een half uur.

Getuige: na amper een half uur stond het al 4-0 in het voordeel van Westerlo.

Yow trapte het Westelse volksfeest na zeven minuten op gang met een dubbel doelpunt, Madsen rondde een zoveelste knappe combinatie van de thuisploeg af en Romeo Vermant - die nu al publiekslieveling is - strafte een nieuw foutje van de dwalende Brugse defensie genadeloos af.

Boeken toe.

Denkey scoorde nog een snelle eerredder en Cercle Brugge maakte er in de oerlelijke tweede helft nog een ferme strijd van -  met 7 gele kaarten en een rode voor Rommens tot gevolg -, maar alle hoop kwam te laat voor de bezoekers.  Pas in de 93e minuut kon het nog eens tegenprikken: 4-2.

Westerlo schuift zo op naar een voorlopige tiende plaats. De tijd dat de Kemphanen nog angstvallig naar beneden keken, lijkt opeens zeer ver weg. Cercle daarentegen valt stilletjes terug.

Vermant zette Het Kuipje in vuur en vlam.

"Het was een zeer gekke wedstrijd"

Hannes Van der Bruggen: "De eerste helft sloeg helemaal nergens op. We beginnen nog vijf minuten goed, maar dan begonnen we te panikeren aan de bal en individuele fouten te maken. En zij straften elke dwaling af. Dan is het over and out bij de rust. Daarna hebben we nooit echt aanstalten gemaakt op een tweede goal. En de vele fouten en de te gemakkelijk gegeven gele kaarten in de tweede helft haalde het tempo volledig uit de wedstrijd. Wij hebben deze match voor onszelf verloren. We moeten nu lessen trekken uit deze wedstrijd, maar de partij ook gewoon snel vergeten."

Romeo Vermant: "Het was een heel gekke wedstrijd met die vier snelle treffers. Iedereen weet hoe stug en stevig Cercle is. We speelden onze kansen goed uit en waren zeer efficiënt vandaag, dat helpt natuurlijk altijd. Ook bij mijn goal was ik gelukkig scherp bij een foutje van de tegenstander. Toen ik naar Warleson holde, wist ik wel nog niet wat ik wilde doen, maar het is uiteindelijk goed uitgedraaid (lacht). Toen we die voorsprong te pakken hadden, hebben we er ook alles aan gedaan om die vast te houden. Misschien zelfs iets te hevig, ook daar moeten we lessen uit trekken. Maar oké, we zijn op de goede weg om gestaag uit die onderste zone te ontsnappen."

Fase per fase

22:29

EINDE: 4-2

Alle hoop komt te laat voor Cercle Brugge. In het absolute slot trapt Nazinho de 4-2 nog met een puntertje binnen, maar de scheidsrechter fluit meteen af. Westerlo laat het niet over zijn hart komen en klimt op naar de tiende plek.

90+7' tweede helft
90+4'
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet meer winnen. Cercle Brugge probeert nog een slotoffensief in elkaar te knutselen, maar het treft met Westerlo zijn fdysieke evenknie.

81'
79'
78'

You shall not pass. Één tegendoelpunt is meer dan genoeg voor Bolat. Daland torent boven alles en iedereen uit en knikt de bal keurig in het hoekje, maar Westerlo ziet zijn doelman de 4-2 met zijn vingertoppen redden.

73'

De geanimeerde eerste helft staat in schril contrast met de lelijke tweede helft. Een opeenstapeling van fouten, wisselmomenten en het wegkegelen van de bal hebben de ziel uit deze wedstrijd gezogen. Kan een doelpunt opnieuw vuur aan de lont steken?

73'
Scheidsrechter Put wijst Rommens de weg.
71'
wissel
70'
Westerlo
69'
Westerlo
66'

Westerlo met 10

Cercle Brugge liet zijn frustraties de vrije loop en dreigde de wedstrijd te doen ontsporen na een opeenstapeling van geelgekleurde fouten. En toch is het Westerlo dat in de val trapt. Tuur Rommens gaat op het been van zijn tegenstander staan: rood.