© EPA-EFE

Politie in Londen schiet man dood die gewapend was met kruisboog

Een dertiger die gewapend was met een kruisboog is dinsdagochtend doodgeschoten door de Metropolitan Police, de politie van Londen.

Bron: BELGA

Volgens de politie probeerde de man dinsdag even voor 5 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd) een gebouw op Bywater Place, zowat drie kilometer van de beroemde Tower Bridge, binnen te dringen en dreigde hij de mensen binnen te verwonden.

Ongewapende agenten probeerden met hem te praten, maar werden bedreigd. Toen de sluipschutters aankwamen, was hij het gebouw al binnengedrongen en werd hij neergeschoten. Hij kreeg eerste hulp maar overleed ter plekke. De politie probeert in contact te komen met zijn familie.

Het Independent Office for Police Conduct (IOPC), de politiewaakhond, heeft een onderzoek ingesteld, zoals gebruikelijk is bij een dodelijke schietpartij door de politie.

“Mijn gedachten zijn bij iedereen die door dit incident is getroffen”, reageerde hoofdinspecteur Seb Adjei-Addoh. “Ik begrijp dat de lokale gemeenschap zich zorgen maakt over de gebeurtenissen van vanochtend. We staan volledig achter het IOPC-onderzoek naar de volledige toedracht van wat er is gebeurd.”

Twee mensen in het gebouw liepen lichte verwondingen op.

Dodelijke schietpartijen bij de politie zijn relatief zeldzaam in het Verenigd Koninkrijk: er waren er slechts drie in het jaar van 31 maart 2022 tot 31 maart 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer