thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Superefficiënt Westerlo telt zwak Cercle uit met vier goals in amper 25 minuten

Met de beste eerste helft van het seizoen en een afwerking aan bijna honderd procent nam Westerlo vlotjes afstand van een onherkenbaar Cercle Brugge. Voor de rust had het team van Rik De Mil de schaapjes op het droge met een geruststellende 4-1-voorsprong. In een overbodige tweede helft, waarin Rommens rood slikte, legde Nazinho in de toegevoegde tijd de eindstand vast: 4-2.

Bart D’haene

Hein Vanhaezebrouck noemde Cercle Brugge zaterdagavond een bijna zekerheid voor het zesde en laatste ticket voor de Champions’ Play-offs. “Omdat het van alle ploegen het makkelijkste programma heeft”, orakelde Hein. Of hij Westerlo als een hapje beschouwde, moeten we misschien aan Hein vragen. Maar wat de Vereniging in de eerste 45 minuten tegen Westerlo op de mat bracht, trok nergens op.

Edgaras Utkus liet zich vroeg in de wedstrijd de bal kinderlijk eenvoudig aan de achterlijn ontfutselen door de aandringende Tuur Rommens. Griffin Yow had de voorzet van de linksback maar in doel te deviëren. Amper twaalf minuten later ging diezelfde Utkus opnieuw opzichtig in de fout. Al ging er wel een heerlijke Amerikaanse combinatie tussen Reynolds en Yow aan vooraf. De Litouwse centrale verdediger werkte de bal recht in de voeten van Yow die het snelst reageerde en zijn tweede van de avond binnen duwde. Goed voor zijn vijfde van het seizoen. Twee minuten later ontplofte het Kuipje opnieuw. Na samenspel tussen Madsen en Rommens scoorde de Deen zijn tiende goal in de huidige campagne.

© Isosport

Twee wedstrijden, twee goals

Westerlo bleef aan een hoog percentage afwerken. Nieuwkomer Romeo Vermant ging met de bal op Warleson af na klungelig samenspel tussen alweer Utkus en Daland. De 20-jarige spits liet opnieuw zien dat hij behendige voetjes heeft. Hij stiftte de bal subtiel over de Braziliaanse doelman van de bezoekers. Vader Sven genoot in de tribune van de tweede goal van zijn zoon in even veel wedstrijden voor zijn nieuwe club. “We spelen ze van het kastje naar de muur”, zong de spionkop van Westerlo. Wat de Cercle-verdedigers kunnen, kan ik ook, moet Emin Bayram gedacht hebben. Hij liet zich de bal afsnoepen door Denkey. Tot overmaat van ramp ging de bal ongelukkig via Sergiy Sydorchuk voorbij Sinan Bolat. Ook drie dagen geleden tegen AA Gent was de Turkse belofteinternational niet foutloos.

Op slag van rust trapte Alan Minda voorlangs. Net voordien was er nog even opschudding nadat een gefrustreerde Nazinho Reynolds op de hielen trapte en de Amerikaan een tijdje verzorging nodig had. Dat een boze Miron Muslic de blamage voor de rust niet onbestraft zou laten, lag voor de hand. Hij liet liefst drie spelers in de kleedkamer na de rust. Onder meer schlemiel Utkus werd uit zijn lijden verlost. Bij Westerlo nam Mathias Fixelles de plaats in van Roman Neustädter, waardoor Arthur Piedfort centraal achterin post vatte.

© Isosport

Rood voor Rommens

Op het uur zorgde Thomas Van den Keybus voor de eerste dreiging uit de tweede helft - die veel minder om het lijf had dan het spektakelstuk voor de pauze - met een harde knal. Warleson ranselde de bal uit zijn doel. Cercle bleef de fouten opstapelen. Maar het was een nochtans sterk spelende Rommens die zich liet vangen. Hij ging te intens in op het onderbeen van Olaigba. Scheidsrechter Bert Put trok prompt rood. Tot onbegrip van Bolat en De Mil die voor protest een geel karton onder de neus kregen. Voor de Kemphanen een slechte zaak omdat die andere linksback Jordan Bos met Australië op de Asian Cup actief is. Bolat reageerde gevat op een kopbal van Daland. Westerlo gaf de zesde overwinning van het seizoen niet meer uit handen en rukt op naar de tiende plaats. Al scoorde Nazinho nog in de slotseconden. Daar veranderde zelfs een VAR-interventie niets meer aan.

© Isosport

Westerlo Logo
Westerlo
:
Cercle Brugge Logo
Cercle Brugge
Zo goed de eerste helft was, zo zwak de tweede. We kregen een fantastische eerste helft van de thuisploeg met goals van Yow (2x), Madsen en Vermant, met goed voetbal en mooie combinaties. Sydorchuk maakte onbedoeld de eerredder voor Cercle met een owngoal. Na rust was er veel strijd van de Vereniging, maar die vertaalde zich in veel overtredingen en gele kaarten. De rode kaart van Rommens zorgde nog voor wat opschudding, maar resulteerde niet meer in echte kansen voor de bezoekers. Diep in de toegevoegde tijd maakte Nazinho er nog 4-2 van, maar het kalf was al verdronken. Cercle moet deze partij zo rap mogelijk vergeten en op naar de volgende wedstrijd tegen STVV. Westerlo doet een zeer goede zaak in het klassement en klimt voorlopig boven Standard in het klassement.
Cercle countert in de laatste minuut van de partij. Nazinho haalt uit door een bos van Westerlo-benen en scoort in de rechter onderhoek.
4' extra

Er komen vier minuten toegevoegde tijd bij.
Denkey laat het liggen

Hier zat meer in voor groen-zwart. Lemaréchal dropt de bal in de zestien richting Denkey. Zijn kopbal mist overtuiging om het Bolat echt moeilijk te maken.
Augusto met de knal

Felipe Augusto heeft geen oog voor zijn ploegmaats en haalt de trekker over. Er zit zeker buskruit in zijn benen, enkel het vizier ontbreekt.
Kopbalkans

Cercle kan nog eens piepen voor de goal van Bolat. Daland kopt, Bolat moet goed plat en brengt redding.
Wat een veldslag

Na de vele gele kaarten van Cercle Brugge, de rode kaart bij Westerlo en de vele wissels hebben we nog niet veel voetbal gezien na rust. Krijgen we nog een doelpunt te zien?
Daland ver naast

Lemaréchal neemt de vrije trap na de rode kaart voor zijn rekening. Daland kopt, maar zijn vizier staat niet op scherp.
Uit het niets pakt Tuur Rommens een rode kaart. De verdediger gaat vol door op het been van Olaigbe en moet het veld verlaten.
Neen, dit is niet de avond van Cercle Brugge. Van der Bruggen pakt de vijfde gele kaart van de avond voor de Vereniging, na een venijnige tackle.