Aangeboden door HBVL Shop

Opstaan in de winter: zo kom je makkelijker dat warme bed uit

Onder je dekbed is het lekker warm, buiten is het nog donker en koud. Opstaan in de winter is niet altijd een pretje. Het kan een uitdaging zijn om de dekens van ons af te slaan. Hier zijn een paar tips om je te helpen de winterblues te verslaan en energiek aan je dag te beginnen.

De juiste wekker 

Wil je rustig wakker worden, neem dan een wake-up light die het opkomen van de zon nabootst. Zo denkt je lichaam dat het tijd is om wakker te worden. In de donkere maanden kan dit een wereld van verschil maken. Ben je van het type dat de snoozeknop blijft indrukken, kies dan een wekker met een meer dwingend geluid, of zet hem aan de andere kant van de kamer. Zo moet je wel opstaan om hem uit te zetten.

 

Zorg voor een fijne ochtendroutine 

Probeer jezelf te motiveren om op te staan door een fijne ochtendroutine te creëren. Een lekker ontbijt dat je de avond ervoor al hebt klaargezet, een verkwikkende douche, je favoriete koffie of een paar minuten om te knuffelen met je huisdier voordat je aan je dag begint. Op deze manier associeer je het opstaan met iets positiefs, waardoor het gemakkelijker wordt om uit bed te komen, zelfs als het buiten koud is.

 

LEES OOK. Slaap je samen met je partner? Verhoog jullie slaapcomfort met deze simpele tip 

 

Investeer in een programmeerbare thermostaat 

Niets is zo ontmoedigend als opstaan in een ijskoud huis. Met een programmeerbare thermostaat kun je de temperatuur in huis instellen, zodat het bij het ontwaken al aangenaam warm is. Hierdoor wordt de overgang van je warme dons naar de rest van het huis minder erg. Ook een kamerjas en pantoffels naast het bed kunnen helpen om de winterochtenden te trotseren. En dan snel onder die hete douche.

 

Herinner jezelf aan de voordelen van vroeg opstaan 

Denk aan de voordelen die je zult ervaren door vroeg op te staan, zoals meer tijd om te genieten van een rustig ontbijt, tijd doorbrengen met je dierbaren voordat ze naar het werk of naar school gaan, of zelfs gewoon de rust en stilte van de vroege ochtend ervaren.

Geef jezelf wat tijd om een nieuwe ochtendroutine te ontwikkelen. Met deze tips kun je hopelijk gemakkelijker uit dat comfortabele bed komen, zelfs op de koudste winterochtenden.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws