Thomas Driesen gaat zijn kans.© Raymond Lemmens

Handbal Visé 30 - Achilles Bocholt 26 (halve finale beker van België)

Geen vijfde beker op rij: Bocholt gaat onderuit in halve finale tegen Visé

Visé

Achilles Bocholt wint de Beker van België niet voor de vijfde keer op rij. In de halve finale struikelde de Limburgse titelverdediger over HC Visé.

Bocholt hield in het eerste kwartier meer dan behoorlijk stand. Meer zelfs, het liep 1-3 en 4-6 uit. Maar de afwezigheid van Jeroen De Beule was vooral achterin voelbaar. Bij Visé kregen Bello en Hadzic maar al te vaak de rode loper uitgerold. De vier treffers van Wout Winters waren niet voldoende om een 17-13-achterstand aan de rust te vermijden.

Ook in de tweede helft moest Bocholt de wedstrijd ondergaan. Na een kwartier was de achterstand al opgelopen tot zes eenheden en was er van een ommekeer geen sprake meer. De opbouwers van Visé bleven druk leggen, Vancosen was te vaak en te gemakkelijk te bereiken op de cirkel. Ook de foutenlast woog door voor Bocholt, dat zes keer tegen een tijdstraf opliep en Lamers met rood zag verdwijnen. Visé kwam er af met twee tijdstraffen en zette zes strafworpen om, Bocholt scoorde slechts één op drie.

Tegenstander van Visé in de finale wordt Hubo Handbal of Eupen. Die twee ploegen komen mekaar donderdag (20.15u) tegen in de Alverberg in Hasselt.

SCHEIDSRECHTERS: Martens en Schols.

VISE: Brixhe, Maes, Devisch, Ranc, Destexhe 1, Massat, Plessers, Bourget 7, Nguema, Kieffer, Delatte, Vancosen 6, Boyon 3, Bello 4, Hadzic 9.

BOCHOLT: Leroy, Tielen 2, Winters 7, Mané 2, Spooren 3, Lamers 1, Driesen 4, Jerry 1, Roelants, Van Bommel, D’hanis 2, Strauven 2, Doms 1.

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners