Links: een archiefbeeld van een propagandafilm van IS uit 2014. Rechts: de Amerikaanse generaal-majoor Joel Vowell.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een archiefbeeld van een propagandafilm van IS uit 2014. Rechts: de Amerikaanse generaal-majoor Joel Vowell. © AFP / ANP / EPA

Amerikaanse generaal en chef van anti-IS-coalitie waarschuwt: “Oorlog tussen Israël en Hamas geeft IS weer ademruimte”

De aanval van Hamas op het zuiden van Israël heeft een ongewenst neveneffect: de terreurbeweging Islamitische Staat profiteert ervan om haar activiteiten in de regio op te drijven, zo zegt de Amerikaanse generaal-majoor Joel Vowell. Hij maakt zich “ernstige zorgen”. Hoe gevaarlijk is dat voor Europa en ons land? “Ze zouden van de ene op de andere dag weer een leger kunnen opbouwen.”

8 reacties

  • Ruben Beylemans

    3 maanden geleden
    Stop met dat negatief gedoe. Gebruik gewoon allemaal gezond verstand. Oorlog zal nooit de oplossing zijn. Vrede is de meest geschikte oplossing. Ik ben het moe gehoord. Begin met vredes onderhandelingen en zorg dat het opgelost geraakt. Jullie zijn allemaal 1 voor 1 volwassen mensen en gedraag jullie ook als volwassenen. Je maakt veel families stuk met die oorlogen. Jullie bereiken op moment totaal niks. Oplossingen wil ik zien en geen oorlogen meer. Het moet nu eens en voor altijd gedaan zijn.
  • Frans Peeters

    3 maanden geleden
    VS heeft al zijn troepen in het midden oosten gemobiliseerd, het is niet als maar wanneer over enkele uren misschien?
  • marc rooms

    3 maanden geleden
    Dan vernietigen we dat IS leger opnieuw maar het is tijd om de strijd tussen Israel en de Palestijen alsook Rusland Oekraine te beeindigen. En mijn insziens is het aan Saudi Arabie en de Golfstaten om de rebellen in Jemen een halt toe te roepen, niet aan Europa/America.
  • Erik Weyn

    3 maanden geleden
    En... Europa ligt tussen twee oorlogen, dat ziet er in de nabije toekomst er niet goed uit.
  • Tuur Peerlinckx

    3 maanden geleden
    Fort Europa. Muur errond, strenge toegangscontrole en ons voor de rest niet meer gaan moeien in eeuwenoude conflictgebieden. Dat lijkt mij geen slechte oplossing.