De politie werd opgeroepen voor een fietsdiefstal aan station Nekkerspoel.© Dirk Vertommen

Politie klist dealende jongeren en hun opdrachtgever na melding over fietsdiefstal

Mechelen -

Na een melding over een fietsdiefstal hebben politiemensen aan station Nekkerspoel in Mechelen twee dealende jongeren opgepakt. Na onderzoek kon de politie ook hun opdrachtgever in de boeien slaan.

Bij de politiezone Rivierenland liep zaterdagnamiddag een melding binnen van twee personen die op het Ontvoeringsplein een fiets probeerden te stelen. Een patrouille was snel ter plaatse en trof het duo aan. Met een fiets in hun bezit waren ze onderweg naar het perron.

Agenten spraken de jongeren aan maar ze konden niet meteen een geloofwaardige verklaring geven over van wie de fiets was. Toen de politiemensen overgingen tot een grondige controle sloeg de jongste op de vlucht. “Hij verloor daarbij een plastic zak met daarin zakjes met cannabis. Onze collega’s konden hem onmiddellijk overmeesteren”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de controle vonden de inspecteurs ook bij de tweede verdachte een zak met enkele zakjes cannabis. De politiemensen hebben de drugs en de gestolen fiets in beslag genomen. Onderzoek bracht aan het licht dat de twee opgepakte jongemannen van 18 en 19 jaar in opdracht van een 23-jarige Mechelaar handelden. De drie werden aangehouden. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen