Fred again tijdens Rock Werchter 2023

Pukkelpop maakt eerste headliners bekend: fenomeen Fred again en rapper Stormzy

De eerste twee headliners voor Pukkelpop zijn bekend: Fred again en Stormzy spelen allebei op vrijdag 16 augustus op het hoofdpodium. De Britse artiesten worden als eerste acts aangekondigd voor het festival. Pukkelpop 2024 is er van 15 tot en met 18 augustus.

Met de Britse producer/multi-instrumentalist/beatmeester Fred again strikt Pukkelpop een hyperpopulaire artiest. In enkele jaren tijd is hij uitgegroeid tot een superster, die live elektronische muziek maakt.

Vorige zomer liep het storm voor hem op Rock Werchter: concerthal The Barn bleek vele maten te klein voor de duizenden festivalgangers die hem aan het werk wilden zien. Wie erbij was, zag een show waarbij de grond zo hard daverde, dat een medewerker van Fred again zijn materiaal moest vasthouden, zodat hij kon verderspelen.

Pukkelpop programmeert Fred again op hun hoofdpodium, in open lucht. Het Limburgse festival heeft een traditie met dj's op hun Main Stage: zo hebben Charlotte de Witte en Netsky dat podium in het verleden al afgesloten. In 2022 speelde Fred again op Pukkelpop nog in de Dance Hall. "We verwachten nu een kleine aardverschuiving voor onze Main Stage", aldus de festivalorganisatie. Fred again staat op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Ook geboekt voor vrijdag 16 augustus op Pukkelpop: de Britse rapper Stormzy. (zie onderstaande foto). Sinds zijn debuut in 2017 heeft de koning van de grime al verschillende keren in ons land gespeeld, zowel op Rock Werchter als Pukkelpop. In Kiewit staat hij opnieuw op het hoofdpodium.

Stormzy op Pukkelpop 2019
Ymke Dirikx

Stormzy houdt zich met veel meer bezig dan enkel muziek. Hij ijvert voor meer raciale gelijkheid in de topposities in de voetbalindustrie via #Merky FC. Ook via de #Merky Foundation zet hij zich in tegen racisme en via #Merky Books ijvert hij voor studiebeurzen aan de Universiteit van Cambridge. 

Pukkelpop 2024 is er van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Later deze week maakt het festival nog meer namen bekend.

Meest gelezen