BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

Calvo haalt fel uit na "sabotage" hervorming partijfinanciering en overweegt wisselmeerderheid: "Bouchez wil op alles en iedereen besparen, behalve op zichzelf”

UPDATEDe meerderheidspartijen in de Kamer raken het niet eens over een hervorming van de partijfinanciering. Dat is woensdagvoormiddag gebleken tijdens ultiem overleg. Volgens Groen en Vooruit stellen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en PS-voorzitter Paul Magnette hun veto. “Dit is echt wereldvreemd”, reageert Kamerlid Kristof Calvo (Groen). De Franstalige liberalen kaatsen de bal terug en verwijten de groenen een “alles-of-nietsmentaliteit”. In de Kamercommissie Grondwet liet Calvo verstaan dat hij bereid is om voorstellen van de oppositie inzake de hervorming van de partijfinanciering te steunen. Zo’n wisselmeerderheid lijkt vooralsnog echter geen levensvatbare piste.

63 reacties

  • Lisette Theunis

    3 maanden geleden
    Bouchez en zijn partij hebben daar totaal geen zin in. Volgens hem gaat het enkel over details, is het symbolisch, en bedreigt het vooral de goede werking van zijn liberale democratische waarden..
  • Wesley Kenis

    3 maanden geleden
    Gaston van kerkhove: dan blijft de hyuisige regering aan de macht "voor onbepaalde duur" want dan gaan ze "jamaar de vorige verkiezingen zijn nog niet geteld" als excuus gebruiken om ze te kunnen uitstellen...als IEDEREEN zou gaan GELDIG stemmen, dan pas zal er iets veranderen. Nu profiteert de politiek van de apathie van de burger. Er kan pas iets veranderen als je dat ook aangeeft natuurlijk, niet door weg te blijven want dan geef je ze gelijk!!!
  • Jean Donny

    3 maanden geleden
    Waarom zouden Walen en Brusselaars besparen? Vlaanderen betaald 80% van de belastingen dus ook van uitgaven.
  • Daniel Van Buggenhout

    3 maanden geleden
    Stevig snoeien in de parlementsleden is ook een sterke vorm van besparen .
  • Luc Ver Eecke

    3 maanden geleden
    En hier kunnen ze nochtans erg op besparen . Maar nee eigen zak eerst .