Themabeeld.

Riemstenaar bedreigt vriendin en minderjarige kinderen met mes: “Telkens verzoend”

Riemst -

Een Riemstenaar riskeert 12 maanden cel met uitstel omdat hij zijn ex-vriendin tijdens hun relatie meermaals sloeg en bij de keel greep. De man zou de vrouw en haar twee minderjarige kinderen zelfs met een mes bedreigd hebben.

Shauni Deferm

De Riemstenaar moest woensdag voor de correctionele rechter verschijnen omdat hij zijn ex-vriendin vorig jaar herhaaldelijk aanviel. Volgens de Tongerse aanklager kampt de man met een alcohol- en drugsverslaving. “Hij drinkt tot zes pinten per dag en hij gebruikt cocaïne”, klonk het. De man gaf dat toe maar zou ondertussen op het goede pad zijn. “Ik gebruikte wel eens cocaïne, ja. Na mijn werk of na kleine tegenslagen. Nu ben ik wel clean. Ik drink wel nog eens graag een pintje.”

Bench van de hond

Toch liegen de feiten die zich vorig jaar in onder andere januari, maart, mei en oktober afspeelden er niet om. Zo zou de man tijdens de relatie met zijn ex meermaals de controle over zichzelf verloren zijn. Het begon volgens de raadsman van het slachtoffer in januari met een discussie waarbij de vrouw gewond raakte aan haar linkeroog.

In maart had het koppel ruzie over verbouwingswerken. Ook toen werd ze hardhandig aangepakt, stelt de advocate. “Hij smeet een blikje bier naar haar hoofd en klemde zijn arm rond haar keel.” Eind mei was het weer zover, toen het koppel ruzie maakte over de hond. “Hij nam de bench van het dier en gooide die naar haar auto. Hij sloeg de achterruit in en nam een mes vast. Daarmee zwaaide hij naar mijn cliënte en haar twee minderjarige kinderen.”

De laatste feiten zouden zich op het verjaardagsfeest van de vrouw hebben afgespeeld, toen de relatie tussen de twee al beëindigd was. “Zij stond te praten met een andere man en dat was niet naar zijn zin. Hij gooide alle flesjes van tafel en duwde haar in de glasscherven terwijl hij op haar ging zitten.” De vrouw vraagt een schadevergoeding van zo’n 3.500 euro. Voor de kinderen wordt een schadevergoeding van 500 euro elk geëist.

Verzoening

De aanklager sloot zich aan bij het pleidooi van de advocate van het slachtoffer en vraagt een celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 400 euro, eventueel met probatie-uitstel zodat de man zich kan laten behandelen. De raadsman van de Riemstenaar vraagt een werkstraf. “Het was een relatie van aantrekken en afstoten. Telkens verzoenden ze zich weer”, klonk het.

Vonnis volgt op 28 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer