Jacques Vermeire krijgt dan toch nog een Kastaar: “Dat was pijnlijk, arme Jacques”

Verbazing alom afgelopen weekend tijdens de uitreiking van de Kastaars. Gastheer Koen Wauters kreeg de Carrièreprijs en was daar duidelijk door aangedaan. Nochtans had hij een hele dag liggen repeteren om die prijs aan Jacques Vermeire te overhandigen.

debn

Koen Wauters viel totaal uit de lucht toen zijn naam werd afgeroepen als laureaat van de Carrièreprijs op de Kastaars, de Vlaamse mediaprijzen. Hijzelf dacht dat de prijs naar acteur en comedian Jacques Vermeire zou gaan. “Daarom dat ik al naar beneden keek, want ik spreek de voice-over in voor de winnaar. En ik dacht al, damn dat kaartje ligt er niet. Wat moet ik nu allemaal zeggen over Jacques, wat stond erop?”

LEES OOK. Totale verrassing voor gastheer Koen Wauters, die Carrièreprijs wint tijdens de Kastaars: “Verdien ik dit überhaupt?”

Maar dat konden ze bij de Play-podcast Achter de schermen niet laten passeren. “Ik ben zelfs als ode aan Jacques verkleed als DDT”, zegt Fien Germijns. Hosts Pieterjan en Jeff hadden daarom het idee om een rechtzetting – “men spreekt ook wel van een rectificatie” – te doen. “Daarom deze nieuwe award: de rectifi-Kastaar. Om het een en het ander recht te zetten.”

LEES OOK. Waarom Koen Wauters de Carrièreprijs kreeg op de Kastaars: “Noem me één programma, behalve het nieuws presenteren, dat hij niet kan”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER