© rr

Oorzaak dodelijk fietsongeval in Zonhoven blijft onduidelijk: snok aan stuur of hinderende wagen?

Zonhoven -

In 2021 maakte de 77-jarige Guido Keyers uit Zonhoven een dodelijke val met zijn fiets. De oorzaak is nog steeds niet duidelijk. Was het een plotse snok aan zijn stuur of hinderde een 65-jarige vrouw hem met haar Fiat? Woensdag kwam een getuige toelichting geven in de Hasseltse politierechtbank.

Geert Houben

Op 17 juni 2021 viel Guido Keyers (77) met zijn fiets op de ovonde aan de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. Het ongeval speelde zich af rond 9.15 uur. De Zonhovenaar werd met ernstige verwondingen en onder begeleiding van een mugarts naar het ziekenhuis gebracht. Een week later liet de man er het leven. Volgens een getuige was de zeventiger moeten uitwijken voor een Fiat waardoor hij ten val kwam.

Tot op vandaag bestaat er nog veel onduidelijkheid over het ongeval. De 65-jarige Zonhovense autobestuurster moest zich woensdag verantwoorden in de Hasseltse politierechtbank. Ook aanwezig was een getuige die vanuit haar wagen bijna alles zag gebeuren. Onder eed moest ze op een plannetje aanduiden wie waar reed op die bewuste dag. De hamvraag is waar de auto zich bevond toen de fietser op de ovonde ten val kwam. “Eerst heb ik de auto gezien die de rotonde verliet”, vertelde de getuige. “Vervolgens zag ik de fietser vallen. Hij reed toen op het fietspad.”

Van slag

De getuige stelde dat de fietser een plotse stuurbeweging maakte. “Hij heeft iets raar gedaan met zijn stuur en is dan gevallen”, klonk het. Waarom hij dan gevallen was, kon de dame geen antwoord geven. “Heeft het rijgedrag van de auto de val veroorzaakt?” was de vraag in de politierechtbank. “De fietser is pas gevallen toen de auto al van de ovonde af was”, antwoordde de getuige. “Op het moment dat de fietser viel, was de auto al weg.”

De verklaring wijkt daarmee af van wat de getuige vlak na het ongeval vertelde. Toen wees ze de auto aan die de fietser ernstig gehinderd zou hebben. “Ik was op dat moment helemaal van slag”, klonk het nu. “Na het zien van een luchtbeeld van het rond punt zie ik de feiten opnieuw voor me. Alles is weer helder.” Een verklaring die voor verwondering zorgde bij de advocaat van de burgerlijke partij. Het proces krijgt nu een vervolg op 22 mei. Alle partijen moeten tegen dan een standpunt vormen over hun kijk op het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer