De feiten deden zich in de buurt van het Heilig Hartcollege op de grens van Tervuren met Wezembeek-Oppem voor.
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten deden zich in de buurt van het Heilig Hartcollege op de grens van Tervuren met Wezembeek-Oppem voor. © Baert Marc / Photo News

Charlize (14) mist laatste bus omdat chauffeur haar niet laat opstappen: “Vlak voor haar neus deed hij de deuren dicht”

De ouders van de 14-jarige Charlize uit Nossegem hebben een klacht ingediend tegen een buschauffeur van Keolis Staca, een pachter van De Lijn, omdat hij hun dochter dinsdag na schooltijd niet liet opstappen in Tervuren. Ook vier andere kinderen bleven aan de halte achter. Toen het meisje in paniek weer aan de schoolpoort ging zitten, gebeurde er opnieuw iets verontrustends. “Zeker als we denken aan wat er twee maanden eerder gebeurde.”

  1. “Huidige gemeenteraad is geen weerspiegeling van maatschappij”: nieuwe partij Volt wil meertalige inwoners vertegenwoordigen in politiek
    PREMIUM

    “Huidige gemeente­raad is geen weerspiege­ling van maatschap­pij”: nieuwe partij Volt wil meertalige inwoners vertegen­woor­di­gen in politiek

    In café De Keizerskroon in Tervuren is maandagavond de lokale afdeling van Volt boven de doopvont gehouden. De partij richt zich tot alle Tervurenaars, maar voornamelijk tot inwoners die niet van Belgische origine zijn. “We willen een gemeentebestuur dat de grote sociale en culturele diversiteit van onze gemeenschap weerspiegelt”, klinkt het. Volt Tervuren trekt met tien speerpunten naar de kiezer.
    Tervuren
  2. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem