© Photo News

Verdachte van moord op Silvio Aquino vrij op borg

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft donderdag beslist dat Nebusha P. de gevangenis mag verlaten als hij een borgsom van 25.000 euro betaalt. Dat meldt het Antwerpse parket-generaal. De man zou één van de uitvoerders geweest zijn van de moord op Silvio Aquino.

Silvio Aquino en zijn echtgenote Silvia Liskova werden op 27 augustus 2015 klemgereden in Opglabbeek. Het kwam tot een schietpartij, waarbij Aquino het leven liet. Ook een van zijn belagers, later geïdentificeerd als Samson H., werd dodelijk getroffen. Zijn kompanen lieten hem achter langs de A73 in het Nederlandse Roermond.

Via Samson H. kwamen de speurders de andere vermoedelijke uitvoerders op het spoor. Het zou om vier leden van de Bosnische clan H. gaan. Bosko en Sandro H. werden in oktober 2015 opgepakt in Zuid-Frankrijk, Vinetu S. en Nebusha P. in het Duitse Keulen. Ze werden alle vier uitgeleverd aan ons land. In januari 2016 kwam ook Martino T. in het vizier van de speurders. De gewezen restaurantuitbater uit Maasmechelen wordt als mogelijke opdrachtgever van de moord aanzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer