Goele, de maakster van de knutselpagina in DoReMi.
Volledig scherm
PREMIUM
Goele, de maakster van de knutselpagina in DoReMi. © HLN Fotomontage / Photo News

Zij leerde talloze kinderen knutselen: “Sommigen zien hun kunstwerkjes thuis meteen de vuilbak in gaan. Dan breekt mijn hart”

In eierdozen ziet ze juwelenkistjes, van wc-rolletjes maakt ze kerstversiering. Goele Neyens (58) bedacht zeven jaar lang de knutselpagina’s voor de nu uitdovende Doremi-boekjes. ‘Van ‘niets’ toch ‘iets’ maken, overal het schone in zien, onze jeugd weghouden van de iPad - haar verdienste is niet min. “Al knutselend leren kinderen door te zetten tot iets ‘af’ is.”

14 reacties

  • Dave Reniers

    3 maanden geleden
    spijtig dat het zovergekomen is, de fierheid op eigen werk moet gerespecteerd worden, werkjes van de kinderen op de kast of de frigo zijn zo leuk.Er wordt ook gezegd dat de fijne motoriek bij vele kindjes te wensen over laat, is niet moeilijk hè, knutselwerk de vuilbak in? breien, doekje naaien, hameren, schrijven? Niet idereen is even handig maar ganse dagen met twee duimen op dat kaske verbeterd de motoriek of fierheid op eigen werk niet
  • Paul Buckens

    3 maanden geleden
    In de jaren 50 en 60 moesten de kinderen veel van hun speelgoed zelf in mekaar boksen, we hadden er dan ook meer respect voor en we leerden vaardigheden en mekaar helpen. Een poppenkast met poppenkoppen van "papier maché" of popjes die door middel van draadjes bewogen. We waren fier om te tonen wat we zelf konden met die "afval" van papier en karton of plankjes.
  • birgit van de velde

    3 maanden geleden
    Mijn kleinkinderen hebben elk een doos waar ik hun kunst in bewaar
  • Sarah Verbeeck

    3 maanden geleden
    mijn kinderen maken regelmatig iets en daar fleur ik mijn praktijk mee op als er een wissel is gaat het naar hun slaapkamer
  • Anne Palmart

    3 maanden geleden
    Onze slaapkamer hing vol met kunstwerkjes van onze kleindochter. Elke keer ze iets “speciaals” maakte kwam ze, zelfzeker, een plaatsje tonen waar haar werkje moest hangen, we konden het niet over ons hart krijgen te weigeren, ze had er haar hartje en ziel in gestoken. Toen ze oud genoeg was hebben we samen al haar kunstwerkjes netjes geklasseerd in een grote map, oef 😅👍je kan niet alles bij houden, maar het is zeer belangrijk voor een kind dat je interesse toont.