Kim Kardashian deelt beelden van opflakkering huidziekte psoriasis: “Dit is pijnlijk”

Kim Kardashian deelde dinsdag op haar Instagram beelden van psoriasis op haar been. De realityster kampt al enkele jaren met de huidziekte, maar die flakkert nu dus opeens weer op. Zelf weet ze niet wat de oorzaak kan zijn van de opstoot.

rovn

“Dit is pijnlijk”, schreef Kardashian dinsdag op haar Instagram-story. Op de beelden is haar rechterbeen te zien met een grote rode vlek, wat het gevolg is van haar huidziekte psoriasis. “Ik weet niet wat de oorzaak hiervan is”, zegt Kardashian. “Ik heb niks aan mijn eetgewoonten veranderd. Ik heb alles geprobeerd.”

In een andere Instagram-story ziet ze ook de positieve kant in van de opflakkering van de huidziekte. Met een beetje verbeelding leek het erop dat de rode plek de vorm van een hart heeft. “Wacht, zie ik het verkeerd, of heeft mijn psoriasis nu de vorm van een hart voor Valentijnsdag?”, klinkt het in de video.

Open over huidziekte

De Amerikaanse ster is al jarenlang open over haar huidziekte. Zo vroeg ze in 2018 aan al haar volgers of iemand een medicijn had voor de ziekte en welke het beste werkt. In 2022 deelde ze ook mee dat haar psoriasis weer begon op te flakkeren, toen was dat wel het gevolg van het veranderen van veranderende eetgewoonten.

Psoriasis is een chronische huidziekte, die meestal in opflakkeringen komt. Doordat de huid te snel nieuwe cellen maakt, gaan ze dood en blijven ze in je huid zitten. Dat veroorzaakt de rode plekken. Het is te behandelen met een speciale gel of zalf, maar niet geneesbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer