Ga naar de inhoud

Formule 1 ziet "geen meerwaarde" in toetreding Andretti en keurt aanvraag voor 11e team op grid af

 wo 31 januari 2024 17:10

De Formule 1 heeft de aanvraag van Andretti Global om in 2025 of 2026 een plekje in te nemen op de grid afgewezen. In juli kreeg Michael Andretti nog groen licht van de FIA, maar de F1-bazen zien "geen meerwaarde" in een 11e team in de koningsklasse van de autosport.

Een nee voor 2025 en 2026. Dat is wat Michael Andretti kreeg te horen van de Formule 1. Hij wilde met General Motors het 11e team worden op de grid.

 

Dat voorstel leidde bij de meerderheid van de bestaande teams op veel verzet. Ook de F1-top liep niet warm voor het idee.

 

De FIA gaf Andretti afgelopen zomer wel de goedkeuring om zijn plannen door te zetten, maar de ambities van het gloednieuwe team krijgen nu een knauw. 

 

"Ons beoordelingsproces heeft uitgewezen dat de aanwezigheid van een 11e team geen toegevoegde waarde heeft voor het kampioenschap", deelt de F1 in een verklaring.

 

Toch betekent het niet meteen het einde van Andretti's F1-droom. General Motors heeft zich aangemeld om vanaf 2028 motorleverancier te worden. Zo heeft een van de grootste autofabrikanten ter wereld een voet tussen de deur.

 

Al moeten de 10 overige teams tot dan geen concurrentie vrezen van een 11e speler.

Gerelateerd: