De politieagenten hebben het nog maar eens aan de stok met minister Annelies Verlinden.
Volledig scherm
De politieagenten hebben het nog maar eens aan de stok met minister Annelies Verlinden. © Marc De Roeck / BELGA

Politiebonden gaan nieuwe acties voeren na mislukte loonsonderhandelingen met Verlinden: “Veel praatjes, weinig daden”

De politievakbonden zullen in de nabije toekomst opnieuw acties voeren na nieuwe mislukte loonsonderhandelingen met binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V). “De tweede beloofde loonsverhoging komt er niet”, zegt Joery Dehaes van vakbond ACV misnoegd. “De politiemensen worden niet meer serieus genomen.”

36 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 maanden geleden
    Beetje laat voor de politie om in actie te komen. Het momentum is nu, samen met de boeren. Verandering dwing je af op straat. Eendracht tegen het verdeel-en-heers-systeem.
  • Gaston Batsleer

    3 maanden geleden
    Misschien een pak minder politici en dat uitgespaarde geld naar politie? Beide woordjes schelen enkele letters maar de éne is nuttig en de ander in overtal. U kiest zelf. Verder: wie heeft maatschappelijke situatie gecreëerd waardoor politie steeds meer interventies van allerhande soort moeten doen en steeds meer onder druk staan?
  • Jean Donny

    3 maanden geleden
    Vele praatjes en weinig daden, hiermee is alles gezegd van deze minister en Vivaldi. Dit land verdient beter.
  • ils smedts

    3 maanden geleden
    Nochtans was ze vorige week aan 'De tafel van Gert' nog zo fier op alles wat ze voor de politie al had verwezenlijkt. Al moest ze het zelf vertellen, want niemand rond de tafel kon een antwoord geven. Mijn steun heeft de politie al zeker.
  • Bart Prinsen

    3 maanden geleden
    64 Euro Netto, terwijl de lonen al 24 jaren niet meer gestegen zijn... en politiemensen bij een correcte berekening eigenlijk recht hebben op 300 Euro netto. Triestig verhaal dit, want Politie heeft een veiligheidsfunctie, zeker na de aanslagen. Te beseffen dat het geld deels aan verdwijnt aan bijvoorbeeld immigranten maakt het nog erger.